Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (İsterseniz margarin de ekleyebilirsiniz )
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- İsteğe göre pudra şekeri
Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk başta tenceremize 125 gram yağımızı ekleyelim. Kısık ateşte eritelim.
- Daha sonra unumuzu ekleyelim ve sürekli karıştıralım.
- 4-5 dk kavurdukdan sonra 1 l sütümüzü yavaş yavaş ekleyelim ve sürekli karıştıralım ki topaklanmasın
- Daha sonra şekerimizi ekleyelim ve muhallebimiz koyulaşana kadar karıştıralım.
- Koyulaşan muhallebimizi ocakdan alalım ve içine vanilya ve pudra şekerini ekleyelim ve karıştıralım ve bir borcamımızı ıslatalım.
- Muhallebimizi içine ekleyelim ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
- Oda sıcaklığına geldiği zaman muhallebimizin üzerine streç çekelim ve buzlukda soğumasını bekleyelim
- Soğudukdan sonra dilediniz şekilde süsleyebilirsiniz ben tarçın ile kalp şekli vermeyi tercih ettim.Afiyet bal şeker olsun .
Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.