
Yalancı Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 4 diş sarımsak(dövülmüş)
- 1’er çay kaşığı kırmızı biber, karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su (bir kısmını et suyu yada tavuksuyu varsa koyabilirsiniz)
Yalancı Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı tencereye koyup erimeye başlayınca 2 kaşık unu ekleyip orta ateşte biraz kavuralım, 3-4 dakika kadar.
- Sarımsağı ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
- Üzerine salçaları ekleyip birkaç dakika kavuralım.
- Nane ve biberleride ekleyip bir iki çevirip suyunu, varsa etsuynu da ekleyip un topaklanmasın diye bir el çırpıcısıyla daima çırparak karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp bir 5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.Çorbamız hazır.