Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yalancı Su Böreği

Yalancı Su Böreği
0
44

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
yalanci-su-boregi.jpg

Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

• 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ️
  • 1 paket kabartma tozu️
  • Bir çimdik tuz️
  • Yaklaşık 5.5 su bardağı un️
  • Açmak için nişasta ️
Üzerinin malzemesi️
  • 2 tane maden suyu️
  • 1 su bardağı süt️
  • 1 su bardağı su️
İç malzemesi
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Böreği kestikten sonra 1.5 su bardağı sıvı yağ

Yalancı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabımıza.Yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ,kabartma tozu yaklaşık 5. 5 su bardağı un koyarak sert bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Yoğurduğumuz hamuru önce ikiye sonra herbir bezeeyi 8 parçaya bölüyoruz toplam da 16 beze olacak bezeyi tabak büyüklüğünde açarak üzerine nişasta serpiyoruz.
  3. 8 bezede aynı şekilde yapılıp bittikten sonra tepsimizi yağlıyoruz. Ben erimemiş katı yağ ile yağladım
  4. Açtığımız hamuru tepsiye yağıyoruz iç malzemesini koyarak 2. Bezeleri açıyoruz.
  5. İlk yaptığımız gibi aralarına nişasta serperek işlem bittikten sonra böreğimizi kare dilimleyerek üzerine 1. 5 su bardağı sıvı yağ dökerek fırın da 180 ????derece de pişiriyoruz.
  6. Üzeri pembeleşince 2 şişe maden suyu 1su bardağı süt ,1 su bardağı su dökerek tekrar fırında pişiriyoruz Afiyet olsun gerçekten denemenizi istiyorum şimdiden kolay gelsin.
Yalancı Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,500Konular
982,389Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt