Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 1litre süt
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 adet yufka
- 1 şişe soda
- 1 kase kaşar loru
- Maydanoz
Yalancı Su Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sosu için 2 yumurta çırpılır üzerine yağ, süt ve tuz ek ederek güzelce karıştırılır. Daha sonra uzun borcama tabanı için bütün yufka yayılır ve sostan dökülür öbür iki yufka koparılarak yerleştirilir.
- Ortalarına sostan dökülerek orta kısmına gelince iç materyali yayılarak tekrar yufka ve sos eği ile bütün yufkalar döşenir. En üste kalan bütün sos dökülür ve kare dilim formunda kesilir.
- Sosunu çeken böreğin üzerine bir şişe maden suyunu da dökerek üzeri streç sinema ile kapatılır. Bir gece dolapta bekletilir.
- 250 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirilir içini çektikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.