Yalancı Profiterol Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 poşet kremşanti
- 2 paket kedi lisanı bisküvi yahut etimek
- 1 poşet hazır çikolata sosu (Dilerseniz çikolata sosunu aşağıda yazdığım halde evdede hazırlayabilirsiniz)
Yalancı Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye süt, un, şeker, yumurta sarısı ve nişastayı alalım.
- Tel çırpıcı ile güzelce çırpalım ve ocağa alıp daima karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim. Muhallebiyi ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
- 1 poşet kremşantiyi ılıyan muhallebiye ekleyip mikserle çırpalım (İlk başta toparlanma olabilir çırpmaya devam edince olağana dönecektir)
- Kedidili bisküvi yahut etimeğide elimizle küçük küçük kırıp muhallebinin içerisine ekleyip karıştıralım.
- Servis kaselerine yahut isterseniz borcam tepsiye karışımı dökelim.
- 1 adet hazır çikolata sosu üzerinde yazıldığı halde pişirilir. İsterseniz pişen sosun içerisine 100 gram bitter çikolata atılıp eritilir (İsterseniz süt, kakao, nişasta ve şekeri daima karıştırıp pişirerek sosunuzu meskende de yapabilirsiniz)
- Hazırladığımız çikolata sosunu muhallebili karışımın üzerine güzelce yayalım. Üzerini ister sade ister antep fıstığı yahut dilediğiniz halde süsleyip servis edelim. Afiyet olsun dileklerimle ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.