Yalancı Profiterol Tanımı İçin Gereçler
Krema için ;
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı nişasta (Mısır yahut buğday)
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak süt
- 1 paket kedidili
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Yalancı Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabaa ???? Artık bende aranızdayım ????Mutkala denemeniz gereken hafif bir tatlı tanımı ????.
- Krema için 1 litre sütü tencereye alalım.
- Üzerine yarım su bardağı mısır nişastası, unu ve şekeri ekleyelim.
- Topaklanma yapmaması için karıştırıp ocağa koyalım. Başından ayrılmadan yumuşak bir kıvam alana dek pişirelim.
- Pişirme süreci bittikten sonra tencerenin üzerini streçle kabuklanmaması için soğumaya bırakalım.
- Sosu için 1 paket çikolata sosu na 2 su bardağı süt ekleyelim koyu kıvam alana dek pişirelim soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kremanın üzerine 1 paket krem şanti’yi 1 su bardağı sütü ekleyelim mikserle homojen bir kıvam alana dek karıştıralım.
- Üzerine kedidili büskivisini kırıp krema ile karıştıralım. Borcama dökelim.
- Akabinde soğumuş olan çikolata sosunu üzerine dökelim.Afiyet olsun
???? kremanın üzerine ekleme yapmadan evvel soğuk olduğundan emin olmalısınız.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.