
Yalancı Limonlu Cheescake Tanımı İçin Materyaller
Alt taban için;
- 1 paket petibör bisküvi
- 100gr margarin
- 600 ml süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı irmik
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 limon suyu
- 1 çay bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 limon rendesi
- 5 yemek kaşığı şeker
Yalancı Limonlu Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Alt taban için isterseniz burçak kullanabilirsiniz fakat ben petibörü tercih ediyorum.
- Petibörleri blendırdan geçirip, toz haline getiriyoruz. Margarini eritip, üzerlerine döküyoruz. Elimizle sıkarak yoğurup yağın her yere dağılmasını sağlıyoruz ve uygun bir kaba seriyoruz.
- Taban sert olması için bardak tabanıyla üzerlerine uygunca bastırıyoruz. Buzdolabının alt kısmında muhallebi pişene kadar bekletiyoruz.
- Orta katı için; bütün gereçleri tencereye alıp yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. Pişen muhallebiyi bisküvilerin üzerlerine ekliyoruz. Birinci sıcağı geçtikten sonra tekrar buzdolabına dilerseniz balkona koyabilirsiniz. Çabucak üzeri kurumaya başlayacaktır.
- Üst kat için; jöle kıvamında olan limonlu sosumuzu hazırlıyoruz. Limon suyunu sıktıktan sonra nişastayı su ile açıp ek ediyoruz.
- Bütün materyalleri ekledikten sonra ocakta kısık ateşle pişirmeye başlıyoruz. Çabucak kıvam tutmaya başlayacaktır. Yoğunlaşan jölemizi de irmikli muhallebinin üzerine eşit formda dağıtıyoruz.
- Üzerine streç sinema yahut poşet geçirip koruma edebilirsiniz. Epey bereketli bir tanım oldu. Çok kolay ve bir o kadar da lezzetli. Farklı meyvelerden jöleler ile de çeşitlendirilebilir. Deneyenlere afiyet olsun ????