bilgisayarci
FD Üye

Yalancı Kelle Paça Tarifi İçin Malzemeler
- ️1 kg dana kuyruğu
- ️1 adet yumurta
- ️3 çay kaşığı un
- ️Yarım fincan sirke
- ️1 diş sarımsak
- ️1 adet limon
- ️Tuz
Yalancı Kelle Paça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle dana kuyruğunu düdüklü tenceremize koyalım ve düdüklü tenceremizin sınırından az aşağısına kadar şu koyalım ve ortalama 1. 5 saat haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra suyunu süzelim ve içerisindeki etleri tiftikleyelim suyunun içerisine koyalım.
- Sonra suyunun içerisine sarımsağımızı rendeleyelim.
- Arkasından sirkemizi de dökelim ocakta kaynasın.
- O kaynarken ayrı bir kaba yumurtanın sarısını, limonun tamamını ve unu ekleyelim ve güzelce çırpalım.
- Çırpma işlemi bittikten sonra kaynayan çorbamızın içerisine dökelim ( birden dönerseniz kesilir.
- Kesilmemesi için çorbanın sıcak suyundan kabımızın içerisine alıp ılıtalım ve yavaş yavaş karıştırarak dökelim)
- Son olarak da tuzunu ekleyip az daha kaynatalım.