Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yalancı Kelle Paça Çorbası (Çok Kolay Pratik Ve Lezzetli)

Yalancı Kelle Paça Çorbası (Çok Kolay Pratik Ve Lezzetli)
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
yalanci-kelle-paca-corbasi-cok-kolay-pratik-ve-lezzetli.jpg

Yalancı Kelle Paça Çorbası (Çok Kolay Pratik Ve Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler

  • 4 kesim kemikli dana eti (Yoksa yarım kilo doğranmış kuşbaşı etide olabilir)
  • 3 yemek kaşığı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • Yarım bardak soğuk su
Terbiyesi için;
  • Yarım bardak yoğurt
  • Yarım çay bardağı soğuk su
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
Çorba yanında sarımsaklı sos için;
  • 5 diş havanda ezilmiş iri sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine acı sos için;
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber yada toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı biber yada domates salçası
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Yarım çay bardağı kadar soğuk su

Yalancı Kelle Paça Çorbası (Çok Kolay Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bir olağan tencereye çorbalık kemiği koyup üzerini çok az geçecek kadar soğuk su ekleyip haşlayalım yada düdüklü tenceredede kısa müddette başlayabilirsiniz.
  2. Bir yandan bir tavaya tereyağını ve sıvı yağını koyup hafif eritip hafif kızdıralım.
  3. Unu koyup rengi ve kokusu çıkana kadar hafif kavuralım. Yarım su bardağı soğuk suyu yavaş una ek edip bir hoş karıştıralım.
  4. Haşlanan kemik suyundan 3 çömçek alıp kavrulan unlu su karışımına ekleyip sonra kemikte olan etleri ayıklayıp didikledikten sonra kalan suyuyla birlikte tenceredeki kavrulmuş unlu su karışımına ekleyip bir taşım daha kaynasın.
  5. Küçük bir sos tavasına tereyağını koyup kızdıralım yarım tatlı kaşığı salçayı ve pul biberi koyup hafif kızartıp altını kapatalım üzerine yarım çay bardağı soğuk su ek edip karıştıralım.
  6. Sarımsaklı sos için bir kaseye 5 diş ezilmiş sarımsağı koyup üzerine yarım çay bardağı sirkeyi ekleyip 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyup karıştırıp bir kenara alalım.
  7. Yarım su bardağı yoğurda yarım su bardağı soğuk su ekleyip güzelce tel çırpıcıyla düzgünce çırpıp sonra üzerine tenceredeki çorbanın suyundan 2 çömçek koyup yavaş yavaş ek ederek süratli karıştıralım ki yoğurt kesilmesin.
  8. Sonra yoğurdu tenceredeki çorbaya yavaş azar azar ekleyip bir hoş karıştıralım son bir sefer az kaynatalım.
  9. Kaynayan çorbayı ocaktan alıp biraz dinlendirip servis kasesine koyup yanına sarımsaklı sos ve acı sosundan kaşık kaşık çorbanın üzerine gezdirip afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.
Yalancı Kelle Paça Çorbası (Çok Kolay Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,713Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt