Yalancı Karnabahar Kısırı Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet karnabahar
- 1 kuru soğan
- 1 kırmızı biber
- 1 yeşil biber
- Maydanoz
- Ceviz
- Zeytinyağı
- Tuz, istenilen baharatlar
- 1 yemek kaşığı salça
- Limon suyu
- Kornişon turşu
Yalancı Karnabahar Kısırı Tanımı Yapılışı
- Karnabahar temizlenip yıkandıktan sonra büyük bir bıçak yardımı ile kıyılır tavaya aktarılır.
- Akabinde soğanlar da küp doğranarak zeytinyağı ile birlikte karnabahara eklenir.Birlikte sotelenir.
- Soteleme sürecinin sonuna yanlışsız karnabahara salçası eklenir ve yedirilir.
- Maydanoz, biberler, turşu ince biçimde kıyılır ve karnabahara eklenir.
- Son olarak baharat, tuz, limon damak zevkine nazaran eklenir.
- Ceviz kırığı ile süslenir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.