Yalancı Kalamar (Sodalı Tavuk) Tanımı İçin Gereçler
- 2 kesim tavuk göğsü
- Yarım şişe soda
- 1 tane yumurta
- 2 diş sarımsak rendesi
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
Yalancı Kalamar (Sodalı Tavuk) Tanımı Yapılışı
- Tavuk hariç başka gereçleri derin bir kaba ekleyip güzelce çırpın.
- Tavuk etini uzun julyen halinde doğrayıp sosun içine ekleyin ve karıştırın.
- Kabın ağzını kapatıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
- Kızgın yağın içinde hafif sosunu süzdürerek yeterlice kızartın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.