iltasyazilim
FD Üye
Yalancı İslim Kebabı (Tavuklu) Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet tavuk göğüs
*2 adet uzun patlıcan
*1 adet kabak
*45 adet patates ben minik patates kullandım
*2 adet domates çeri domates kullandım
*1 adet biber
*Salça
*Tuz
*Yağ
*Toz biber
*Kürdan
Yalancı İslim Kebabı (Tavuklu) Tarifi Yapılışı
1
*Önce patlıcanlarımızı alacalı doğruyoruz
*Daha sonra patlıcanları uzunlamasına kesiyoruz yaklaşık 5 mm kalınlığında daha sonra kabağımızı da 5 mm kalınlığında halka halka kesiyoruz
*Patateslerimizi soyup aynı şekilde kesiyoruz
*Daha sonra kızartma tavasında sırasıyla kızartıyoruz Peçete üstünde yağını çektiriyoruz
*Bu arada tavuğumuzu göz kararı ortadan biraz büyük kuş başı doğruyoruz
*Küçük bi tavada rengi değişene kadar kavuruyoruz
*Üstüne az miktarda su ve kırmızı toz biber iyice birbirine karışınca altını kapatıyoruz
*Domateslerimizi 4 e bölüyoruz biberimizi de canımız nasıl isterse öyle kesiyoruz
*Borcam tepsiye önce patlıcanları islim kebabı yapar gibi üst üste koyuyoruz tam orta yerine önce kabak sonra patates ve tavuğu koyuyoruz patlıcanlarımızı bohça yapar gibi kapatıyoruz
*Üstüne biber ve domatesi koyup kürdanı saplıyoruz
*Bütün patlıcanları yaptıktan sonra benim biraz tavuğum patatesim kabağım kaldı onları da aralarına koydum
*Daha sonra 1 5 kaşık salçayı suda çözdürün
*Salçalı suyu üzerine döküyoruz
*İsterseniz sarımsak ve soğanda kullanabilirsiniz
*Önceden ısıttığımız fırınımızda 20 Dk pişiriyoruz
Herkese Afiyet Olsunn ??
*1 adet tavuk göğüs
*2 adet uzun patlıcan
*1 adet kabak
*45 adet patates ben minik patates kullandım
*2 adet domates çeri domates kullandım
*1 adet biber
*Salça
*Tuz
*Yağ
*Toz biber
*Kürdan
Yalancı İslim Kebabı (Tavuklu) Tarifi Yapılışı
1
*Önce patlıcanlarımızı alacalı doğruyoruz
*Daha sonra patlıcanları uzunlamasına kesiyoruz yaklaşık 5 mm kalınlığında daha sonra kabağımızı da 5 mm kalınlığında halka halka kesiyoruz
*Patateslerimizi soyup aynı şekilde kesiyoruz
*Daha sonra kızartma tavasında sırasıyla kızartıyoruz Peçete üstünde yağını çektiriyoruz
*Bu arada tavuğumuzu göz kararı ortadan biraz büyük kuş başı doğruyoruz
*Küçük bi tavada rengi değişene kadar kavuruyoruz
*Üstüne az miktarda su ve kırmızı toz biber iyice birbirine karışınca altını kapatıyoruz
*Domateslerimizi 4 e bölüyoruz biberimizi de canımız nasıl isterse öyle kesiyoruz
*Borcam tepsiye önce patlıcanları islim kebabı yapar gibi üst üste koyuyoruz tam orta yerine önce kabak sonra patates ve tavuğu koyuyoruz patlıcanlarımızı bohça yapar gibi kapatıyoruz
*Üstüne biber ve domatesi koyup kürdanı saplıyoruz
*Bütün patlıcanları yaptıktan sonra benim biraz tavuğum patatesim kabağım kaldı onları da aralarına koydum
*Daha sonra 1 5 kaşık salçayı suda çözdürün
*Salçalı suyu üzerine döküyoruz
*İsterseniz sarımsak ve soğanda kullanabilirsiniz
*Önceden ısıttığımız fırınımızda 20 Dk pişiriyoruz
Herkese Afiyet Olsunn ??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.