Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yalancı İskilip Dolması

Yalancı İskilip Dolması
0
68

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
yalanci-iskilip-dolmasi.jpg

Yalancı İskilip Dolması Tanımı İçin Materyaller


Pilav İçin
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç (Islatılmış)
  • 2 su bardağı varsa et suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri İçin
  • 300 gram haşlanmış doğranmış löp sana eti ya da koyun etinin boyun kısmı
  • Etin üzerini geçecek kadar su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Yalancı İskilip Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye yağları alıp eritin ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun ıslayıp düzgünce yıkadığınız pirinçleri, tuzu ve karabiberi ekleyin ve güzelce karıştırıp kavurun. Ne kadar hoş kavurursanız o kadar hoş olur.
  2. Üzerine et suyunuda ekleyip kaynayınca altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Ocağı kısıp pirinçler uygunca suyunu çekene kadar pişirin. Pilav pişince bir kere karıştırıp, tencere üzerine havlu kağıt koyup kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
  3. Pilavı yapmadan evvel düdüklüde tuz ve etin üzerini geçecek kadar su ile 30-35 kadar haşladığımız eti çok küçük olmayacak formda didikleyin.
  4. Tavaya tereyağı alıp eritin üzerine etleri alıp 1-2 dakika kavurun karabiberi ekleyip altını kapatın. Kasenin en al tabanına etleri üzerine pilavı koyup servis tabağına karşıt çevirip servis edin. Afiyet olsun❣️
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt