Yalancı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- Vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yalancı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tabanı için bisküviyi robottan çekip, tereyağı ile karıştırıyoruz.
- Karıştırdığımız bisküviyi kelepçeli kalıbımızın tabanına yayıyoruz. Fırında yaklaşık 5-10 dakika ortası pişiriyoruz.
- Muhallebisi için; tereyağı ve vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp, pişiriyoruz.
- Kıvamı gelen muhallebimize vanilya ve tereyağı ekleyip, karıştırdıktan sonra ılımaya bırakıyoruz.
- Ilıyan muhallebimizin üzerine istediğimiz sosu döküp, 4-5 saat buzdolabında bekletiyoruz.