Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yalancı Baklava (Tahinli Yalancı Baklava)

Hoş geldin! axenta_iptv tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Yalancı Baklava (Tahinli Yalancı Baklava)
0
28

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
yalanci-baklava-tahinli-yalanci-baklava.jpg

Yalancı Baklava (Tahinli Yalancı Baklava) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • Bir çimdik tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un kullandım (dikkatli ekleyin fark edebilir)
Arasına:
  • 1 su bardağından biraz az fındık ,ceviz içi karışık
Şerbeti için:
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Minik bir dilim limon

Yalancı Baklava (Tahinli Yalancı Baklava) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbet malzemesini uygun bir tencereye alıp karıştırarak şekerini eritelim.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kısalım 5 dk kadar kaynayıp ocaktan alalım soğusun.
  3. Bu sırada tatlımızın hamurunu hazırlayalım .
  4. Uygun bir kaba un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  5. Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
  6. Hazırladığımız hamuru ikiye bölelim.
  7. İlk parçayı sıvı yağ ile yağladığımız ufak boy borcam veya fırın tepsisine merdane yardımıyla açıp yayalım.
  8. Üzerine bolca fındık, ceviz karışımı serpelim .
  9. Diğer hamuru da aynı şekilde açıp üzerine kapatalım.
  10. Kenarlarından hafifçe bastırarak sabitleyelim .
  11. İstediğimiz gibi dilimledikten sonra 180 derece çok iyi ısınmış fırında kızarana kadar kontrollü pişirelim.
  12. Fırından aldığımız tatlıya ilk sıcağını atar atmaz soğumuş şerbetini orantılı gezdirelim.
  13. Dilim yerlerinin üzerinden geçelim ve şerbetini çekene kadar dinlendirelim.
  14. Tatlımız hazır dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun ????.

Not:ben arasına koydum cevizi ama dilerseniz hamuruna ekleyip tepsiye o şekilde de yayabilirsiniz ????

Şerbetini çekmesi zaman alıyor haliyle yani öyle hemencecik çekmesini bekleyip çekmeyince sorun olduğunu düşünmeyin dinlendikçe güzel çektiğini görüceksiniz zaten bunuda belirtmiş olayım isterseniz üzerine tepsi kapatarak dinlendirin daha güzel çeker.

Yalancı Baklava (Tahinli Yalancı Baklava) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt