iltasyazilim
FD Üye
Yağlı Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*11 5 kg kıl biber
*2 su bardağı su
*1 su bardağısirke
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kağıdı kalın tuz
*Sarımsak
Yağlı Turşu Tarifi Yapılışı
Sevgili nesli hanımın paylaşmış olduğu yağlı biber turşusunu bende denedim harika oldu, yani tarif nesli hanımdır
İlk önce su sıvı yağ, sirke ve tuzu tencereye koyup kaynatıyoruz
İçerisine ikiye yada üçe böldüğümüz biberleri koyup arada karıştırıp rengi sarıya döndüğü zaman ocağı kapatıyoruz
Biberleri tencereden alıp bir süzgeçe koyuyoruz, biraz ılıdıktan sonra kavanoza biberleri koyup aralara sarımsak doğrayıp koyuyoruz son olarak tenceredeki suyu biberlerin üzerine döküp kavanozu sıkıca kapatıyoruz Soğuduktan sonra buz dolabına kaldırıyoruz, ve turşumuz ertesi güne hazır
Afiyet olsun
*11 5 kg kıl biber
*2 su bardağı su
*1 su bardağısirke
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kağıdı kalın tuz
*Sarımsak
Yağlı Turşu Tarifi Yapılışı
Sevgili nesli hanımın paylaşmış olduğu yağlı biber turşusunu bende denedim harika oldu, yani tarif nesli hanımdır
İlk önce su sıvı yağ, sirke ve tuzu tencereye koyup kaynatıyoruz
İçerisine ikiye yada üçe böldüğümüz biberleri koyup arada karıştırıp rengi sarıya döndüğü zaman ocağı kapatıyoruz
Biberleri tencereden alıp bir süzgeçe koyuyoruz, biraz ılıdıktan sonra kavanoza biberleri koyup aralara sarımsak doğrayıp koyuyoruz son olarak tenceredeki suyu biberlerin üzerine döküp kavanozu sıkıca kapatıyoruz Soğuduktan sonra buz dolabına kaldırıyoruz, ve turşumuz ertesi güne hazır
Afiyet olsun