
Yağlı Pide Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- Aldığı kadar ılık su
- Kaşar peynir rendesi ve beyaz peynir rendesi
- 2 adet yumurta sarısı
- Tereyağı
Yağlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Maya, tuz, ılık suyu kaba dökelim maya çözülsün.
- Akabinde unu eleyip yavaş yavaş ek edelim.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 2 ye bölüp bir kesimini elimizle açalım.
- Kenarlarını kıvıralım.
- Açılan hamurun ortasına 3- 4 kere çatalla delelim.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırına verip 5 dk ön pişme sağlayalım.
- Sonra fırından çıkarıp peynir karışımını dökelim.
- Üzerine küçük modüller halinde tereyağ koyalım (ben sade yağ kullandım daha parlak oldu).
- Tekrar fırına verelim peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirelim.
- Tekrar çıkarıp yumurta sarılarını koyup fırına verelim.
- 2 dk fırında kaldıktan sonra çıkarıp sıcak servis yapalım.
- Pideyi dilimleyip yumurta sarısını patlatarak afiyetle yiyelim
.
Yağlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı