iltasyazilim
FD Üye
Yağlı Pide (Balıkesir) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*2 su bardağı un
*su
*tuz
*maya
İç harcı:
*Ispanak
*peynir kırıntıları
*soğan
*tuz
*pulbiber
*karabiber
Yağlı Pide (Balıkesir) Tarifi Yapılışı Un,su, tuz,maya yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz Bir yandan içindeki malzemeyi hazırlıyoruzIspanak, peynir kırıntıları, soğan, tuz, pul biber, karabiber atıp iç harcı karıştırıyoruzTepsinin altını zeytinyağı ile yağlıyoruz Biraz fazla yağlayın Hamuru tepsinin ortasına alarak elinizle tepsi boyutuna getirin Ortasına iç harcını dökün ama yaymayın hamurun 4 köşesini harçın üstüne kapatın ve elinizle bastırarak yine tepsi boyutuna getirin Üzerine yoğurt ve zeytinyağı sürün Dileğe göre çörek otu serpip bıçakla dilimleyip fırına verin200 derecede üstü kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
*2 su bardağı un
*su
*tuz
*maya
İç harcı:
*Ispanak
*peynir kırıntıları
*soğan
*tuz
*pulbiber
*karabiber
Yağlı Pide (Balıkesir) Tarifi Yapılışı Un,su, tuz,maya yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz Bir yandan içindeki malzemeyi hazırlıyoruzIspanak, peynir kırıntıları, soğan, tuz, pul biber, karabiber atıp iç harcı karıştırıyoruzTepsinin altını zeytinyağı ile yağlıyoruz Biraz fazla yağlayın Hamuru tepsinin ortasına alarak elinizle tepsi boyutuna getirin Ortasına iç harcını dökün ama yaymayın hamurun 4 köşesini harçın üstüne kapatın ve elinizle bastırarak yine tepsi boyutuna getirin Üzerine yoğurt ve zeytinyağı sürün Dileğe göre çörek otu serpip bıçakla dilimleyip fırına verin200 derecede üstü kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.