Yağlı Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane patlıcan 1 kilo
- 10 diş sarımsak
- 2 acı biber
- 1.5 su bardağı kaynar su
- 1 büyük çay bardağı sirke
- Yarımdan biraz fazla sıvı yağ veya zeytin yağı
- 2 çorba kaşığı kaya tuzu çok doldurmadan
Yağlı Patlıcan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patlıcanları alaca soyalım siyah yeri az olsun biraz tuzlu suda acı suyunu çıkartalım.
- 15 dk kadar tenceremize sarımsak hariç tüm malzemeyi alalım.
- Kaynayınca patlıcanları ilave edelim 5 dk kadar pişirelim.
- Kavanozun dibine biraz doğranmış sarımsak ilave edelim.
- Patlıcanları kavanozlara pay edelim.
- Üzerlerinde sarımsak ilave edelim.
- Dileyen maydanoz yada kereviz yaprağı kulanabilir suyunu da üzerlerine döküp kapaklarını sıkıca kapatalım.
- Ters çevirelim.
- 1 gün bu şekilde beklesin.
- Sonra serin yerde saklayalım.
- Patlıcan olduğu için biber gibi çabuk olmaz 10 gün sonra turşumuz hazır tavsiye ederim. Deniyecek olanlara afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.