
Yağlı Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane patlıcan 1 kilo
- 10 diş sarımsak
- 2 acı biber
- 1.5 su bardağı kaynar su
- 1 büyük çay bardağı sirke
- Yarımdan biraz fazla sıvı yağ veya zeytin yağı
- 2 çorba kaşığı kaya tuzu çok doldurmadan
Yağlı Patlıcan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patlıcanları alaca soyalım siyah yeri az olsun biraz tuzlu suda acı suyunu çıkartalım.
- 15 dk kadar tenceremize sarımsak hariç tüm malzemeyi alalım.
- Kaynayınca patlıcanları ilave edelim 5 dk kadar pişirelim.
- Kavanozun dibine biraz doğranmış sarımsak ilave edelim.
- Patlıcanları kavanozlara pay edelim.
- Üzerlerinde sarımsak ilave edelim.
- Dileyen maydanoz yada kereviz yaprağı kulanabilir suyunu da üzerlerine döküp kapaklarını sıkıca kapatalım.
- Ters çevirelim.
- 1 gün bu şekilde beklesin.
- Sonra serin yerde saklayalım.
- Patlıcan olduğu için biber gibi çabuk olmaz 10 gün sonra turşumuz hazır tavsiye ederim. Deniyecek olanlara afiyet olsun.