Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağlı Patlıcan Turşusu

Yağlı Patlıcan Turşusu
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
yagli-patliycan-tursusu.jpg

Yağlı Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane patlıcan 1 kilo
  • 10 diş sarımsak
  • 2 acı biber
  • 1.5 su bardağı kaynar su
  • 1 büyük çay bardağı sirke
  • Yarımdan biraz fazla sıvı yağ veya zeytin yağı
  • 2 çorba kaşığı kaya tuzu çok doldurmadan
2 kavanoz 750 ml


Yağlı Patlıcan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce patlıcanları alaca soyalım siyah yeri az olsun biraz tuzlu suda acı suyunu çıkartalım.
  2. 15 dk kadar tenceremize sarımsak hariç tüm malzemeyi alalım.
  3. Kaynayınca patlıcanları ilave edelim 5 dk kadar pişirelim.
  4. Kavanozun dibine biraz doğranmış sarımsak ilave edelim.
  5. Patlıcanları kavanozlara pay edelim.
  6. Üzerlerinde sarımsak ilave edelim.
  7. Dileyen maydanoz yada kereviz yaprağı kulanabilir suyunu da üzerlerine döküp kapaklarını sıkıca kapatalım.
  8. Ters çevirelim.
  9. 1 gün bu şekilde beklesin.
  10. Sonra serin yerde saklayalım.
  11. Patlıcan olduğu için biber gibi çabuk olmaz 10 gün sonra turşumuz hazır tavsiye ederim. Deniyecek olanlara afiyet olsun.
Yağlı Patlıcan Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt