nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Yağlı Kıl Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*15 kilo acı kıl biber
*15 su bardağı üzüm sirkesi
*1 su bardağı akıcı yağ(zeytinyağı tercihim)
*1 baş sarımsak
*1 doymuş tatlı kaşığı tane karabiber
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*2 batmış yemek yemek kaşığı kaya tuzu
*Şişenin ağız kısmı için 23 dal maydanoz
Yağlı Kıl Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Selamlar
Fantastik bir turşu tarifim var umarım deneyip, beğenirsiniz
Biberlerin sapları temizlenir ve istenilen boyutta kesilip şişeye eklenir Aralara sarımsak ve tane karabiber koyulur Biberlerin hepsi şişeye sımsıkı yerleştirilir En üste maydanoz eklenir Sirke, yağ, tuz, şeker ve limon tuzu bir kap içerisinde karıştırılarak biberlerin üstüne ek edilir Kalan kısımlar için biberlerin üzerini geçecek dek su eklenir Turşu kavanozunu bir iki defa elimizle salladıktan daha sonra serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırabiliriz 15 gün sonradan turşumuz hazırlanmış Bu turşu bekledikçe güzelleşiyor Biberlerden fazla suyuna doyamıyor insan Kokusu tadı bir olağanüstü Sıhhat olsun
giderken turşularımızı lütfen cam şişelerde yapalım Plastikte yapmadığımız sürece turşunun bir zararı değil
*15 kilo acı kıl biber
*15 su bardağı üzüm sirkesi
*1 su bardağı akıcı yağ(zeytinyağı tercihim)
*1 baş sarımsak
*1 doymuş tatlı kaşığı tane karabiber
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*2 batmış yemek yemek kaşığı kaya tuzu
*Şişenin ağız kısmı için 23 dal maydanoz
Yağlı Kıl Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Selamlar
Fantastik bir turşu tarifim var umarım deneyip, beğenirsiniz
Biberlerin sapları temizlenir ve istenilen boyutta kesilip şişeye eklenir Aralara sarımsak ve tane karabiber koyulur Biberlerin hepsi şişeye sımsıkı yerleştirilir En üste maydanoz eklenir Sirke, yağ, tuz, şeker ve limon tuzu bir kap içerisinde karıştırılarak biberlerin üstüne ek edilir Kalan kısımlar için biberlerin üzerini geçecek dek su eklenir Turşu kavanozunu bir iki defa elimizle salladıktan daha sonra serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırabiliriz 15 gün sonradan turşumuz hazırlanmış Bu turşu bekledikçe güzelleşiyor Biberlerden fazla suyuna doyamıyor insan Kokusu tadı bir olağanüstü Sıhhat olsun
giderken turşularımızı lütfen cam şişelerde yapalım Plastikte yapmadığımız sürece turşunun bir zararı değil
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.