Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg yeşil çarliston biber
*1 kg kırmızı bursa biberi
*1 baş sarımsak
*1 bardak sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*1 demet maydanoz
*2 yemek kaşığı kadar tane karabiber
*1 bardak üzüm sirkesi

Yağlı Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Derin bir tencerede yarısına kadar su, sıvı yağ, sirke, bir yemek kaşığı tuz eklenip kaynatılır Kaynamış yağlı suyun içine yeşil ve kırmızı biberler eklenerek 510 dakika kadar haşlayıp bir tepsi içine alınır Biberler bitene kadar aynı işlem yapılır Yalnız haşlanmış biberler yumuşamayacak şekilde olacak Biraz diri olacak Bir tepsi içine alıp biberler soğutulur Soğutulmuş biberler bir kavanoz içine sırasıyla dizilir, aralarına tane karabiber, sorulmuş sarımsaklar bütün olarak atılır Maydanozlar yıkanıp sapları ile beraber biraz da tuz serpilerek eklenir Biberler bitene kadar bu şekilde sırayla yapılır Üzerine bir bardak sirke, bir bardak sıvı yağdan oluşan karışım dökülüp ağzı kapatılır Serin ve karanlık bir ortamda bekletilir 2 hafta içerisinde turşumuz yenme aşamasına gelecektir Ağzını iyi kapatın çünkü hava aldığı takdirde turşumuz yumuşayabilir Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,698Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt