Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağların Özellikleri - Yağlar Hakkında Bilgi

Yağların Özellikleri - Yağlar Hakkında Bilgi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yağların Özellikleri Yağlar Hakkında Data


Yağların özellikleri

* Suda erimezler
* Eter , alkol , aseton gibi organik çözücülerde erirler
* C ve O oranından artı olduğundan enerji verimide fazladır
* Hücresel zarından geçemezler
* 1 mol gliserol 3 mol yağ asidin dehidrasyon ile birleşmesinden oluşur
* Sentezlerinde 3 ester bağı kurulur
* Sentezlerinde 3 mol H2O açığa çıkar
* 3 mol H2O ile hidrolize edilirler
* Yağların hidrolizi lipaz ile gerçekleşir
* Sudan III ile kırmızı renk verirler
* Bitki ve hayvan hücrelerinde depolanabilirler
* Gözenekli Olan zarlarının esas yapısını oluştururlar


Yağların çeşitleri

* Nötral yağlar : Depo ve enerji verici olarak atama alır
* Fosfolipid : Hücresel zarının temel maddesidir
* Glikolipit : Hücresel zarı ve asap hücrelerinde bulunur
* Steroidler : VitD , bir takım hormonlar , safra tuzları , kolesterol , eterik yağ , kauçuk vb maddelerin oluşumunu gerçekleştirerek canlılar düzenleyici tayin alırlar
* Kolesterol:Hayvanlarda hücre zarında ve derinin yapısında bulunurDiğer steroid lerin oluşumunda rol alır


Yağların görevleri

* güç kaynağı olarak kullanılırlar
* Hücreli zarı yapısına katılırlar
* Bir Takım hormonların yapısını oluştururlar
* A,D,E,K vitaminlerinin emilimini sağlarlar
* Isı kaybını önlerler
* Organ ve vücudu mekanik etkilerden korur
* Göç eden ve kış uykusuna yatan canlıların besin ve su (metabolik su ) kaynağıdır











*
 

Similar threads

Yağların Ozellikleri Yağlar Hakkında Bilgi Yağların ozellikleri * Suda erimezler * Eter , alkol , aseton gibi organik cozuculerde erirler * C ve O oranından fazla olduğundan enerji verimide fazladır * Hucre zarından gecemezler * 1 mol gliserol 3 mol yağ asidin dehidrasyon ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Yağların yapısı nebati ve hayvansal yağlarda bulunan organik asitler yağların yapısı yağların yapısı, yağların yapısında yer alan elementler nelerdir, yağlar nedir, yağlar nelerdir, yağlar ve faydaları, yağlar hakkında data, yağlar ve özellikleri, yağlar vücutta nasıl depolanır, yağlar nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
Besinler hakkında bilgi besinler hakkında data yapıcı onarıcı besinler nelerdir yapıcı ve onarıcı ve nelerdir BESİNLER Organik Besinler Karbonhidratlar Sindirilirler Yağlar Sindirilirler Proteinler Sindirilirler Vitaminler Sindirilmezler İnorganik Besinler Mineraller Sindirilmezler Su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Hücresel Çeperi Yapısı Hücre ve Hücrenin Yapısı Hücrenin Yapısı Hücrenin Özellikleri Hücreli Çeşitleri Hücresel çeperinin diğer bir adı da hücresel duvarıdır Hücresel çeperi yalnızca bitki hücresinde bulunur Selüloz ve kitinden oluşur Cansızdır, sert ve dirençli bir yapısı vardırHücreyi dış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Canlıların Esas Bileşenleri nelerdir Canlıların Esas Bileşenleri hakkında data Canlıların Temel Bileşenleri Canlıların Esas Bileşenleri İnorganik Moleküller Organik Moleküller Su, asit, baz, tuzlu ve minareller Karbonhidratlar, yağlar, proteinler, enzimler, vitaminler ve nükleik asitler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
192
858,536Konular
981,821Mesajlar
32,320Kullanıcılar
MehmetakgunSon üye
Üst Alt