Yağlama (Kolay ve Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
- Uno küçük lavaş
- 2 adet domates
- 1 soğan
- 200 gram kıyma
- 2 adet kıl biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yarım yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram kaşar
Yağlama (Kolay ve Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak soğanı biberleri yağda kavuralım ve üzerine kıymayı ekleyelim kavuralım.
- Gerisinde kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleyip 5 dakika karıştırıp altını kapatın.
- Sonra sıcak haliyle yuvarlak fırın kabına lavası koyalım, üzerine yaptığımız sostan bir kaşık üstüne yayalım. Bu formda sos bitene kadar üst üste ekleyelim.
- En sonunda sosun üzerine, kaşarları ince ince kesip üzerini kaşarla kapatalım.
- 250 derece ısınmış fırına koyup fırını 180 indirip 25 dakika pişirelim üstü kızarınca çıkartıp servis yapabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.