Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağ yakmak için ne yapmak gerekir?

Yağ yakmak için ne yapmak gerekir?
0
82

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Diyetisyen Mustafa Tilekli, yağlı gıdaların senelerdir Perhiz veya spor yapanların en fazla çekindiği ve uzakta durduğu besin grubu arasında yer aldığını fakat vücuttaki ambar yağların enerji olarak kullanılması ve kilo kaybı için bir diyette yağların vazgeçilmez bir gıda grubu olduğunu açıklama etti Yağların hem vücutta devir aldığı yerler olarak, hem de yemeklerin lezzeti açısından oldukça önemli yere sahip olduğunu bildiren Özel FBM Tıp Merkezi Estetik Kliniği Diyetisyeni Mustafa Tilekli, “Toplumda ki yanılgılardan biri de yağ tüketimi ne değin azaltılırsa o derece bakımlı kilo verileceği konusundadır Yağlar ilk olarak metabolizmanın dengesini koruyan çalışmasının devamını karşılayan hormonların yapısına katılır Fazla eksik yağ tüketimi hormonlarında alıştırma sistemini bozacağından metabolizmanın yavaşlaması mecburi olacaktır En minik inşa taşlarımız olan hücrelerin büyük bir kısmı yağlardan oluşmaktadır dediEsansiyel yağ asitlerinin doğal kan inceltici özelliğe sahip olduğunu, kalp krizine yol açabilen kan pıhtılaşmasını önlediğini açıklayan Tilekli, “Damar tıkanıklığının engellenmesinde yağların yeri göz ardı edilemeyecek kadar değerlidir Bu konuda önemli olan dinç yağlarla sağlığa zararlı yağların ayrımını iyi yapabilmektir Batmış yağ tüketimini muhtemel olduğunca azaltıp doymamış yağ içeriğini arttırmaya çalışmalıyız Yapılan bir fazla bilimsel araştırmada balık ve keten tohumunda bulunan omega3 yağ asitlerinin diyette ölçülü bir miktarda tüketilmesinin öncelikle beyin kalp sağlığı olmak üzere kilo verme konusunda da manâlı pay sahibi olduğu ortaya çıkarılmıştır Nebati akışkan yağları faydalı veya zararlı yapan tüketim miktarı ve pişirme yöntemleridir Yemek Yemek hazırlarken akıcı yağları yüksek sıcaklığa maruz adamak, kullanılmış yağları her yerde uygulamak yağın kimyasal yapısını bozacağından kullanılması sağlık durumu açısından tehlike oluşturur Diyet yapanların diyette en çok şikayet ettiği konulardan biri de tat duygusunun kaybolduğudur Kalori olarak ne kadar uygun bir diyet hazırlanırsa hazırlansın kişiyi mutsuz eden bir diyetten uzun vadeli sonuçlar elde etmek olası değildir O nedenle lezzetli bir perhiz için de yağlar olmazsa olmazımızdır Yinede kalori içerikleri yüksek olduğundan ihtiyaç fazlası harcamak kilo vermeyi zorlaştıracaktır Ölçülere dikkat edilmesi fazla önemlidir diye konuştu LİGHT SÜT VE SÜT ÜRÜNÜ TÜKETMEKTEN KAÇININ Piyasada sayıları gittikçe büyüyen ve özellikle süt ürünlerinde sık tüketilen yağı azaltılmış ürünlerin kullanımının sınırlı tutulması gerektiğinin altını çizen Tilekli, “Yağı alınan ürünler ekstra işlemlere maruz bırakılmakla birlikte tatlandırıcı veya şeker ilavesi yapılmaktadır Bilhassa süt yağında yoğun olarak yer alan CLA vücutta depo yağların azalmasında etkili rol almaktadır Bu anlamda süt ve süt ürünlerini yağlı tüketmekten korkmayın Öteki yağ türlerinden ayrı olarak orta zincirli yağ asidi içeriği yüksek olan Hindistan cevizi yağı metabolik olarak sindirime uğramaması açısından vücudun rahatlıkla enerji olarak kullanmasına olasılık sağlar Safra konusunda problem yaşayanların Hindistan cevizi yağını rahatlıkla tüketmeleri önerilir Kalp ve damar hastalıklarının başlıca sebepleri arasında sanılan kanda kolesterol yüksekliğinin düşürülmesinde sağlıklı yağ tüketmenin önemi büyüktür Fındık tüketiminin fena kolesterol olarak adlandırılan LDL nin düşürülmesinde büyük pay sahibi olduğu bilinmektedir biçiminde konuştu  id Gad300250
 

Similar threads

Yağ taşıyan besinler Nelerdir, hangi yiyecekler yağ içerir, yağ hangi besinlerde bulunur, Hangi Yiyeceklerde yağ Bulunur? * Tereyağ * Margarin * İçyağ (Et, Sakatat) * Süt ve süt ürünleri (süt peynir yoğurt krema kaymak dondurma) * Hindistan cevizi * Palmiye yağı * Kakao...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Besin aracılığıyla alınan yağlar A, D, E, K vitaminleri, lutein, likopen ve beta karoten gibi besinlerin emilim oranını arttırır Tehlike içeren yağlardan olası olduğunca uzaktan durun ve dinç yağları seçim edin Doymamış yağlar, sağlıklı yağlardır Trans yağlardan kaçının ve doğmuş yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Et ve tereyağı gibi hayvansal ürünlerde bulunan bir yağ çeşidi olan trans yağ, ölçülü bir şekilde tüketilmediği zaman sağlığımızı tehlikeye atıyor Trans yağlı gıdalar nelerdir, trans yağın ne gibi zararları bulunur sizler için açıkladık Doğru miktarlarda aşırıya kaçılmadığı zaman...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Yağlar düşmanınız değil dostunuzdur “Yağsız yemek, hatta “sıfır yağlı beslemek doğru bir şey zannediliyor Ancak bu, beslenme hatalarının en önemlilerinden biridirSağlığımız için son derece önemli olan yağları artı miktarda kazanmamız zararlı olabilir lakin onları eksik kazandığınız zaman da bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Vücudumuzun yağ depolaması sebeplerinin başında, metabolizmamızın yaktığından daha fazla kalori alımı gelmektedir Alınan kalori miktarının düşürülmesi uygun olacaktır; ama sorunu temelden çözmek için metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ yakmaya yardımcı besinlerin tüketilmesi, çok etkili sonuçlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt