Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağ Yakmak İcin Kalp Atım Sayısı Kac Olmalıdır?

0
88

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0

Kalp atışı, kalbin bir dakikadaki atım sayısıdır Genellikle sol şakak ya da ic bileğe hafifce dokunmak suretiyle, belirli bir zaman aralığındaki vuruşun sayılması ile bulunur Pratikte bilek veya şakak parmakla hafifce dokunularak 15 saniye sureyle tutulur ve cıkan sayı 4'le carpılır Başka bir acıklama ile; sıfırdan başlayarak on saniye icinde kalp atışınızı 10'a kadar sayabilirseniz, kalp atımınız, dakikada 60 demektir

Aerobik karakterde bir calışma sırasında maksimum kalp atım sayınızın belirlenmesi, calışma amac ve verimi acısından onemlidir Bu sayı şoyle hesaplanır: 220 yaş formulu bu hesap icin kullanılır Buna formule gore 20 yaşındaki bir kişinin, “Maksimum kalp atım sayısı 200, 50 yaşındaki bir kişinin ise 170 olmalıdır

Aerobik calışma sırasında nabzınız; maksimum kalp atım sayınız x % 50'si ile maksimum kalp atım sayınız x % 80'i arasında değişmelidir Bu aralığa “Faydalı Antrenman Sınırı (Training Effect Zone) denir Bu hesaba gore, 20 yaşındaki bir kimsenin nabzı, 100 ile 160 sayısı arasında değişmelidir Bunun ustunde bir nabız sayısı daha fazla aerobik bir fayda sağlamaz

Aerobik acıdan ve yağ yakabilmek icin en iyi sonuclar, nabzın, en az 12 dakika aerobik sınırda kalması ile elde edilebilmektedir Bu sureyi ne kadar uzatır ve calışma sıklığını da o kadar arttırırsanız, istediğiniz amaca ulaşmanız daha cabuk ve verimli olacaktır

alıntı

858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt