Birtakım besinler içerdikleri unsurlar nedeniyle metabolizmayı hızlandırmakta, tokluk hissi sağlamakta ve yağ yakımını kolay hale getirmektedir. Şahsa elverişli, ehliyetli ve istikrarlı bir diyet programı içerisinde tüketildiğinde yağ yakımını hızlandıran 5 besin şöyle sıralanmaktadır:
Zerdeçal
Bağırsak hareketlerini hızlandırarak sindirime yardımcı olurken, tıpkı vakitte yağların yakılmasına yardımcı olmaktadır. Ağız içinde bulunan birtakım reseptörleri etkileyerek metabolizmayı hızlandırmakta, tatlı buhranlarını önlemekte ve iştahı kesmektedir. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur ve vücutta yağ hücrelerinin birikmesini handikaplar. 1 çay kaşığı zerdeçalı 1 su bardağı sıcak suda bekletip limon ve az ölçüde bal ekleyerek tüketmek tüm bu tesirlerden faydalanmayı sağlar.
Yoğurt
Yoğurt içerdiği yararlı bakteriler sayesinde sindirimin düzenlenmesine ve yağ yakımına destek olmaktadır. Yapılan bir çalışmada öğün aralarında yoğurt tüketen bireylerin öğün aralarında hiçbir şey tüketmeyenlere orantıyla daha ziyade yağ kütlesi kaybı olduğunu göstermiştir. Münhasıran de karın ortamındaki yağların yakını artırmıştır. İçerdiği vitamin, mineraller ve proteinler sayesinde de besin bedeli yüksek olan çok kıymetli bir yiyecektir. Her gün bir kase yoğurt ikindi öğünü için hoş bir alternatif olacaktır.
Hindistan cevizi yağı
Hindistan cevizi yağı, içerdiği MCT (orta zincirli yağ asitleri) içerir. Bu yağ çeşidinin metabolizması vesair yağlardan farklıdır. Bu sayede yağ yakımını destekler. Hindistan cevizi yağının dumanlanma noktası yüksek olduğundan ısıdan kolay etkilenmez. Kahve yahut süt içerisine, 1 kaşık hindistancevizi yağı eklenerek yağ yakımı hızlandırılabilir.
Al biber
Kırmızıbiber içerdiği kapsaisin hususu sayesinde yemeklerinize lezzet vermekten çok daha fazlasını yapar. Güçlü bir antioksidan olan kapsaisin tok hissini artırır ve haddinden fazla yemek tüketimini mahzurlar. Ayrıyeten vücut sıcaklığını da artırarak daha süratli kalori yakımına yardımcı olur. Daha süratli ve verimli kalori harcanması da yağ yakınını hızlandırır.
Fıstık ezmesi
1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi tokluk sürecini uzatmakta, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olarak yağ yakımını hızlandırmakta. Yağ içeriği ve kalorisi yüksek bir besin olmasına karşın içerdiği sağlıklı yağlar, protein, vitamin ve mineraller sayesinde bir çok olumlu tesire sahiptir.
Yağ yakımını hızlandıran ara öğün tanımı:
200 ml yoğurt, 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı al pul biber, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 1 çay kaşığı çörek otunu karıştırın. Sabah kahvaltısı ya da ikindi ara öğünü olarak tüketebilirsiniz.
Zerdeçal
Bağırsak hareketlerini hızlandırarak sindirime yardımcı olurken, tıpkı vakitte yağların yakılmasına yardımcı olmaktadır. Ağız içinde bulunan birtakım reseptörleri etkileyerek metabolizmayı hızlandırmakta, tatlı buhranlarını önlemekte ve iştahı kesmektedir. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur ve vücutta yağ hücrelerinin birikmesini handikaplar. 1 çay kaşığı zerdeçalı 1 su bardağı sıcak suda bekletip limon ve az ölçüde bal ekleyerek tüketmek tüm bu tesirlerden faydalanmayı sağlar.
Yoğurt
Yoğurt içerdiği yararlı bakteriler sayesinde sindirimin düzenlenmesine ve yağ yakımına destek olmaktadır. Yapılan bir çalışmada öğün aralarında yoğurt tüketen bireylerin öğün aralarında hiçbir şey tüketmeyenlere orantıyla daha ziyade yağ kütlesi kaybı olduğunu göstermiştir. Münhasıran de karın ortamındaki yağların yakını artırmıştır. İçerdiği vitamin, mineraller ve proteinler sayesinde de besin bedeli yüksek olan çok kıymetli bir yiyecektir. Her gün bir kase yoğurt ikindi öğünü için hoş bir alternatif olacaktır.
Hindistan cevizi yağı
Hindistan cevizi yağı, içerdiği MCT (orta zincirli yağ asitleri) içerir. Bu yağ çeşidinin metabolizması vesair yağlardan farklıdır. Bu sayede yağ yakımını destekler. Hindistan cevizi yağının dumanlanma noktası yüksek olduğundan ısıdan kolay etkilenmez. Kahve yahut süt içerisine, 1 kaşık hindistancevizi yağı eklenerek yağ yakımı hızlandırılabilir.
Al biber
Kırmızıbiber içerdiği kapsaisin hususu sayesinde yemeklerinize lezzet vermekten çok daha fazlasını yapar. Güçlü bir antioksidan olan kapsaisin tok hissini artırır ve haddinden fazla yemek tüketimini mahzurlar. Ayrıyeten vücut sıcaklığını da artırarak daha süratli kalori yakımına yardımcı olur. Daha süratli ve verimli kalori harcanması da yağ yakınını hızlandırır.
Fıstık ezmesi
1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi tokluk sürecini uzatmakta, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olarak yağ yakımını hızlandırmakta. Yağ içeriği ve kalorisi yüksek bir besin olmasına karşın içerdiği sağlıklı yağlar, protein, vitamin ve mineraller sayesinde bir çok olumlu tesire sahiptir.
Yağ yakımını hızlandıran ara öğün tanımı:
200 ml yoğurt, 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı al pul biber, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 1 çay kaşığı çörek otunu karıştırın. Sabah kahvaltısı ya da ikindi ara öğünü olarak tüketebilirsiniz.