elektronikci
FD Üye

Yağ Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 2 bardak sıvı yağ
- 2 bardak süt
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 3 bardak un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
Yağ Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İki su bardağı sıvı yağı bir tencereye alıp çok az kızınca üç su bardağı unu teker teker üzerine koyuyoruz ve kavurma sürecine başlıyoruz. On beş dakika kavuşuyoruz.
- Daha sonra iki su bardağı süt üzerine ek edilerek karıştırıyoruz koyu kıvama gelince bir kenarda on dakika bekletin.
- Bir tatlı kaşığı karbonat, bir adet yumurta eklenerek tekrardan karıştırıyoruz.
- Daha sonra tepsimize yaydığımız tatlıya baklava dilimi biçimi verip 180° derece 30-35 dakika pişiriyoruz, tatlı ılık şerbet soğuk döküyoruz.
Ayrıntılı bilgi için melbonşen youtube kanalına bakabilirsiniz ????
Yağ Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı