
Yağ Çekmeyen Pişi (Çerez Üzere Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Pişi (Çerez Üzere Çıtır Çıtır) Tanımı Yapılışı
- 1 paket instant maya yoğurma kabına alıp üzerine ılık suyu ve sütü ekleyip mayamı çöz dürdüm.
- Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip yavaş yavaş un ek ederek yoğurmaya başladım ben 5 su bardağı un kullandım siz un markasına nazaran denetimli biçimde ekleyin.
- Hamuru bir kaç saat mayalamaya bıraktım. Mayalanan hamuru 4 bezeye ayırıp oklava yardımı ile açtım (Yufka kadar ince açmamakla birlikte bir tık kalını olursa çıtır çıtır olur pisileriniz)
- Konuttaki kalıplarımla yuvarlak ve kalp formu verdim. Siz bardak yardımı ile biçim verebilirsiniz.
- Kızgın yağda önlü artlı kızartalım. Sıcak sıcak servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun ????.