
Yağ Çekmeyen Pamuk Pişi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya (ve ya 1 paket toz maya )
- 5 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin yumuşak ele hafif yapışan bir hamur olacak )
- Sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Pamuk Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına suyu, sütü, şekeri ,tuzu ve mayayı koyup güzelce karıştıralım.
- Unu denetimli bir biçimde ekleyerek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yapalım ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzun havasını alıp mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Bezeleri unladığımız tezgaha koyup üzerini hafif bastıralım.
- Üzerlerine pak bir bez örtelim ve 20 dk kadar tekrardan mayalandıralım.
- Mayalanan bezelerin ortalarına oklava yardımıyla bir delik açalım ve elimizle genişletelim.
- Tavaya gereğince sıvı yağ koyup ısıtalım.
- Isınan yağda pişilerimizi önlü artlı güzelce pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ???? ????????.