Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağ çekmeyen en kolay çiğ börek nasıl yapılır? Tam kıvamında çiğbörek yapmanın püf noktaları

Yağ çekmeyen en kolay çiğ börek nasıl yapılır? Tam kıvamında çiğbörek yapmanın püf noktaları
0
101

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
yag_cekmeyen_en_kolay_cig_borek_nasil_yapilir_tam_kivaminda_cig_borek_yapmanin_puf_noktalari_1622463665_4728.jpg

Çi börek olarak da bilinen Çiğ börek, Eskişehir’e özgü olan ve şehrin her köşesinde bulunan oldukça sevilen bir lezzet olarak öne çıkıyor. Çiğ böreğin en önemli özelliklerinden biri, içine konan kıyma harcının çiğ olarak konulup, pişirilmesidir. Peki Yağ çekmeyen en kolay çiğ börek nasıl yapılır? Tam kıvamında çiğ börek yapmanın püf noktaları:



Çiğ börek ya da çibörek; kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Kırım Tatar yemeğidir. Bir Tatar lezzeti olan Çiğ börek en çok Eskişehir bölgesinde yapılır ve çok sevilerek yenen bir börektir. Çıtır çıtır tadıyla sizin de vazgeçilmezlerinizin arasına girecek olan çiğ börek tarifinin püf noktalarını bilmek çok önemlidir. Çibörek, Kırım Tatarları arasında adı birleşik olarak: Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek, Çiborek şeklinde adlandırılır.  Adını, iç harcının diğer böreklerde yapılanın aksine çiğ olarak konmasından alan çiğ börek, açılan hamurun içinde kıymalı harç koyulup kızgın yağda kızartılarak yapılan çiğ börek tarifini eğer daha önce hiç yapmadıysanız sizin için hazırladığımız püf noktalarını mutlaka okumalısınız.

vhL6q_1622464817_0639.jpg

ÇİĞ BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke

Kıymalı iç harç için;

300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3/4 çay bardağı su

Kızartmak için;

1/2 su bardağı sıvı yağ

RWpkF_1622464863_6236.JPG

YAPILIŞI

Bir karıştırma kabının içinde 300 gram kıyma, 1 adet soğan rendesi, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı suyu karıştırın.

Harcınızın sulu olmasına özen gösterin.

Bir kabın içerisinde 1 su bardağı ılık su, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı üzüm ya da elma sirkesini karıştırın.

cgbBb_1622464913_7268.JPG

Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp bezelere ayırın.

Bir merdane yardımıyla orta büyüklükte bir tabak boyutunda açın. (Çiğ böreğinizin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız hamurunuzu ince, daha dolgun olmasını istiyorsanız orta kalınlıkta açın.)

Ukwl7_1622464878_3153.jpg

Kıymalı harcınızı açtığınız hamura yerleştirip katlayın. Kenarlarının iyice yapışmasını sağlamak için bir kapak ya da pizza kesiciyle düzgünce kesin.

Bu sayede, börekleriniz kızarırken kenarları açılmayacaktır. Derin bir tavaya yağı alın ve güzelce kızdırın.

Kızmış yağa börekleri atarak kızartın ve kızaran böreklerinizi fazla yağı emmesi için bir kağıt havlu üzerine alın. 

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Çi börek olarak da bilinen Çiğ börek, Eskişehir’e mahsus olan ve kentin her köşesinde bulunan epeyce sevilen bir lezzet olarak öne çıkıyor. Çiğ böreğin en kıymetli özelliklerinden biri, içine konan kıyma harcının çiğ olarak konulup, pişirilmesidir. Pekala Yağ çekmeyen en kolay çiğ börek nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Çi börek olarak da bilinen Çiğ börek, Eskişehir’e özgü olan ve şehrin her köşesinde bulunan oldukça sevilen bir lezzet olarak öne çıkıyor. Çiğ böreğin en önemli özelliklerinden biri, içine konan kıyma harcının çiğ olarak konulup, pişirilmesidir. Peki Yağ çekmeyen en kolay çiğ börek nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Hamur işleri sofraların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi. Çiğ börekte en sevilen böreklerden biridir. Diğer böreklerin aksine incecik yapıya sahip çiğ böreğinin en önemli özelliği kıyma harcının pişirilmeden konuyor olmasıdır. Yağda kızartılmasına rağmen içine konan sirke ilavesi, yağ çekme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Kolay Çibörek (Çiğ Börek) Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin : *2 Tatlı Kaşığı Maya ( kuru) *1 Çay kaşığı Tuz *1 Çay Kaşığı Şeker *1, 5 Su Bardağı Ilık Su *Aldığı Kadar Un *İç Malzeme herhangi sevdiğiniz bir börek içi olabilir Ben peynirli maydanozlu yaptım *Kızartmak için yağ * Kolay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Nefis Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler *1 çay bardağı süt *1 çay bardağı yoğurt *1 yumurta *1 çay kaşığı karbonat *1 çay kaşığı tuz *4 su bardağı un İçi İçin; *1 miktar kıyma *1 adet küçük soğan *İstediğiniz baharatlar Nefis Çiğ Börek Tarifi Yapılışı Hanımlar kahvaltınıza...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,536Konular
981,823Mesajlar
32,328Kullanıcılar
Üst Alt