Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağ çekmeyen en kolay çiğ börek nasıl yapılır? Tam kıvamında çiğ börek yapmanın püf noktaları

Yağ çekmeyen en kolay çiğ börek nasıl yapılır? Tam kıvamında çiğ börek yapmanın püf noktaları
0
79

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yag_cekmeyen_en_kolay_cig_borek_nasil_yapilir_tam_kivaminda_cig_borek_yapmanin_puf_noktalari_1622463665_4728.jpg

Çi börek olarak da bilinen Çiğ börek, Eskişehir’e mahsus olan ve kentin her köşesinde bulunan epeyce sevilen bir lezzet olarak öne çıkıyor. Çiğ böreğin en kıymetli özelliklerinden biri, içine konan kıyma harcının çiğ olarak konulup, pişirilmesidir. Pekala Yağ çekmeyen en kolay çiğ börek nasıl yapılır? Tam kıvamında çiğ börek yapmanın püf noktaları:

Çiğ börek ya da çibörek; kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan klasik bir Kırım Tatar yemeğidir. Bir Tatar lezzeti olan Çiğ börek en çok Eskişehir bölgesinde yapılır ve çok sevilerek yenen bir börektir. Çıtır çıtır tadıyla sizin de vazgeçilmezlerinizin ortasına girecek olan çiğ börek tanımının püf noktalarını bilmek çok kıymetlidir. Çibörek, Kırım Tatarları ortasında ismi birleşik olarak: Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek, Çiborek halinde isimlendirilir.  Adını, iç harcının başka böreklerde yapılanın tersine çiğ olarak konmasından alan çiğ börek, açılan hamurun içinde kıymalı harç koyulup kızgın yağda kızartılarak yapılan çiğ börek tanımını şayet daha evvel hiç yapmadıysanız sizin için hazırladığımız püf noktalarını kesinlikle okumalısınız.



ÇİĞ BÖREK TANIMI:

MATERYALLER

Hamuru için;

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke

Kıymalı iç harç için;

300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3/4 çay bardağı su

Kızartmak için;

1/2 su bardağı sıvı yağ



YAPILIŞI

Bir karıştırma kabının içinde 300 gram kıyma, 1 adet soğan rendesi, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı suyu karıştırın.

Harcınızın sulu olmasına itina gösterin.

Bir kabın içerisinde 1 su bardağı ılık su, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı üzüm ya da elma sirkesini karıştırın.



Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp bezelere ayırın.

Bir merdane yardımıyla orta büyüklükte bir tabak boyutunda açın. (Çiğ böreğinizin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız hamurunuzu ince, daha dolgun olmasını istiyorsanız orta kalınlıkta açın.)



Kıymalı harcınızı açtığınız hamura yerleştirip katlayın. Kenarlarının düzgünce yapışmasını sağlamak için bir kapak ya da pizza kesiciyle düzgünce kesin.

Bu sayede, börekleriniz kızarırken kenarları açılmayacaktır. Derin bir tavaya yağı alın ve güzelce kızdırın.

Kızmış yağa börekleri atarak kızartın ve kızaran böreklerinizi fazla yağı emmesi için bir kağıt havlu üzerine alın. 

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Çi börek olarak da bilinen Çiğ börek, Eskişehir’e özgü olan ve şehrin her köşesinde bulunan oldukça sevilen bir lezzet olarak öne çıkıyor. Çiğ böreğin en önemli özelliklerinden biri, içine konan kıyma harcının çiğ olarak konulup, pişirilmesidir. Peki Yağ çekmeyen en kolay çiğ börek nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Çi börek olarak da bilinen Çiğ börek, Eskişehir’e özgü olan ve şehrin her köşesinde bulunan oldukça sevilen bir lezzet olarak öne çıkıyor. Çiğ böreğin en önemli özelliklerinden biri, içine konan kıyma harcının çiğ olarak konulup, pişirilmesidir. Peki Yağ çekmeyen en kolay çiğ börek nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Hamur işleri sofraların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi. Çiğ börekte en sevilen böreklerden biridir. Diğer böreklerin aksine incecik yapıya sahip çiğ böreğinin en önemli özelliği kıyma harcının pişirilmeden konuyor olmasıdır. Yağda kızartılmasına rağmen içine konan sirke ilavesi, yağ çekme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Kolay Çibörek (Çiğ Börek) Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin : *2 Tatlı Kaşığı Maya ( kuru) *1 Çay kaşığı Tuz *1 Çay Kaşığı Şeker *1, 5 Su Bardağı Ilık Su *Aldığı Kadar Un *İç Malzeme herhangi sevdiğiniz bir börek içi olabilir Ben peynirli maydanozlu yaptım *Kızartmak için yağ * Kolay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Kıymalı Çiğ Börek (D Börek) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *2 bardak un *1 bardaktan biraz az su *1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; *Yarım kilo kıyma *2 adet soğan *Pul biber *Kara biber *Tuz *Yarım bardak su Kıymalı Çiğ Börek (D Börek) Tarifi Yapılışı Severek yaptığım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,536Konular
981,824Mesajlar
32,333Kullanıcılar
elgriseldaaaSon üye
Üst Alt