Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yabancı tatlar: avakado ve mango

Yabancı tatlar: avakado ve mango
0
171

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
1469.jpg
1469.jpg
Beslenmemize yeni bir tat ve soluk getiren avokado ve mango aslında çok da tanıdık olmadığımız ve hala alışamadığımız tatlar. Bu iki tropikal meyveyi başta süpermarket reyonlarında daha sonra içeceklerimizin yahut tükettiğimiz yiyeceklerin yanında sos olarak görmeye alıştık. Yavaş yavaş aşina olmaya başladığımız bu meyveler aslında alışık olduğumuz meyvelerden daha farklı özelliklere sahip.

Sıhhat açısından da son kademe yararlı olan bu değişik lezzetleri yakından tanımaya ne dersiniz?

Mango: Yerkürenin en tanınan meyvelerinden biri olan mango ile daha tanışmadıysanız, en kısa hengamda denemenizi öneririm. Kendine has kokusu, tadı ve rengi ile mango meyve yerküresinin yıldızları arasında bölge alıyor zira. Bir adet mangonun 2 porsiyon meyve muhtaçlığımızı karşılıyor olması da uğraşı.

Mango, C vitamininden ve beta korotenden zengindir. Bu besin öğelerinin dışında birçok antioksidan birleşik içerir. Antioksidan içeriği nedeni ile yaşlanmayı geciktirici tesirlerinin olduğu düşünülen bu meyve birebir vakitte kalp-damar ve kanser üzere kronik illetlere karşı da müdafaa sağlar.

C vitamininden güçlü olması nedeni ile vücutta demirin dinamik bir formda kullanılmasını sağlar. Bilhassa yumurta, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller üzere vücutta sıkıntı kullanılan demir tipini içeren besinler ile birlikte tüketilmesi son kademe yararlıdır.

Bir adet mango, 110 kalori içerir. Kolesterol, sodyum ve yağ içermez. Birebir vakitte birçok illete karşı müdafaa sağlayan liflerden de zengindir.

Püf Noktası! Mango satın alırken rengi sizi aldatmasın. Zira mango çeşitlerine nazaran yeşil, sarı yahut al olabilir. Rengi umumiyetle tadını etkilemez. Kıymetli olan dokusudur. Şayet lezzetli ve tatlı bir mango yemek istiyorsanız yumuşak yapıda olanları tercih etmelisiniz.

Avokado: Sofralarımızda sıklıkla taraf almayan biraz uzaktan seyrettiğimiz bir sair meyve de avokadodur. Ona umumide restoranlarda et yemeklerinin yanında sos olarak rastlarız. Ancak avokado da en az mango kadar yararlı ve aslında birçok meyveden de epey farklıdır.

Doymamış yağ asitlerinden güçlü bir yapıya sahiptir. Tıpkı vakitte B kümesi vitaminlerinden olan tiamin ve riboflavinden de zengindir. Mango üzere C vitamini ve beta karoten içerir. Bu nedenle mangonun sahip olduğu sıhhat yararları avokado için de muteberdir. Başkaca doymamış yağ asitlerinden güçlü olması ve kolesterol içermemesi kalp-damar sıhhati açısından da kıymetli olmasını sağlar.

Yapılan son ilmî araştırmalar avokadonun gayrı bir özelliğini ortaya koymuştur. Avokado birlikte tüketildiği besinlerin vücutta daha faal bir formda kullanılmasını sağlamaktadır.

Avokado gayri meyvelerin bilakis beslenme programında yağ konumuna sayılır. Bir orta uzunluk avokadonun 8'de biri yaklaşık 45 kaloridir ve bu ölçü bir tatlı kaşığı yağ ile eşit sayılır.

Püf Noktası! Avokado, tereyağımsı tadı nedeni ile neredeyse bütün menülerin yanına yakışır. Avokado, kesildikten derhal sonra rengini süratle kaybetmeye başlar. Bu nedenle ekleneceği besinlerin içerisine, besin servis edilmeden derhal evvel ek edilmelidir. Limon suyu ile teması renk kaybını bir ölçü önler.

 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt