
Yaban Mersinli Yumuşacık Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram badem tozu
- 5 yumurta akı
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 125 gram toz şekeri
- 100 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 200 gram yaban mersini
- Vanilya özü
- Rendelenmiş badem
- Pudra şekeri
- Yaban mersini
Yaban Mersinli Yumuşacık Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce 180 dereceye fırınımızı ısıtalım.
- Bir kabın içine yumuşamış tereyağı, şekerin 3/4 ünü ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Elenmiş unu, kabartma tozunu ve yaban mersini ilave edip karıştıralım.
- Daha sonra 5 yumurta akını ve kalan şekeri yavaş yavaş ekleyip, kar beyaz olana kadar çırpın ve badem tozunu ekleyip, yavaş yavaş spatula yardımıyla yumurtaların havası sönmeden karıştırın.
- Daha sonra yumurta beyaz karışımını hazırladığımız kek hamuruna yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
- Daha sonra 20 cm olan kek kalıbımıza fırın kağıdı yerleştirip keki dökün ve üzerine rendelenmiş bademi ekleyin ve 40 dakika pişirelim.
- Siz her şeye rağmen pişirme süresine dikkat edin fırından fırına değişiyor. Tavsiyem büyük kek kalıbında yapmayın kekiniz kalın olmaz ve güzel görünmez. Yapacak olanlara kolay gelsin.