bilgisayarci
FD Üye

Yaban Mersinli Limonlu kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 230 gram şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 cimdik tuz
- 1.5 su bardağı (200 ml) sıvı yağ (225 gram ediyor)
- 250 gram yoğurt
- 1 limon kabuğu rendesi
- 300 gram un
- 3 çay kaşığı kabartma tozu
- 300 gr yaban mersini
- 200 gr pudra şekeri
- Limon suyu
Yaban Mersinli Limonlu kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, şeker, vanilya şekeri ve tuz bir kaba alınıp mikserle yüksek ayarda 5 dakika çırpılır.Kıvamı açık renk köpük köpük olucak.
- Sonra üzerine sıvı yağ, yoğurt ve limon kabuğu eklenir tekrar düşük ayarda çırpılır.
- Akabinde un ve kabartma tozu eklenir tekrar çırpılır.
- En son yaban mersini eklenip bi kaşıkla karıştırılır, 26 cm kelepçe kaba alınır ve alt üst ayar 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir.
- Pudra şekeriyle kâfi ölçüde limon suyu karıştırılır ve kek soğuduktan sonra üzerine dökülür.Afiyet olsun????.
Yaban Mersinli Limonlu kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı