Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
12 adet için
Streusel (kırıntısı) için:
- 150 gram un
- 50 gram şeker
- 120 gram tereyağı (soğuk)
- 200 gram un
- 70 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 adet yumurta
- 85 gram tereyağı
- 1 kg quark
- 400 ml sıvı krema
- 250 gram mascarpone
- 2 paket vanilyalı puding tozu
- 4 adet yumurta
- 200 gram şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 300 gram yaban mersini
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Streusel (kırıntısı) için tüm gereçleri topak topak olana kadar parmaklarınızın ortasında karıştırın yahut makinada yoğurun ve buzdolabına kaldırın.
- Not: hamur yoğurur üzere yoğurmayın, yoksa streusel ( kırıntı) elde edemezsiniz.
- Tabanı için un, şeker, kabartma tozu, vanilya şekeri, yumurta, ve tereyağı ile yumuşak bir hamur olacak biçimde yoğurun.
- Hamurunun 2/3’ünü kelepçeli 28 cm tepsiye yerleştirin.
- Kalan hamurla pastanın kenarını 3 cm üst yükseltin. Bir çatal ile taban hamuru birçok yerinden delin.
- Kreması için tüm gereçleri bir kaba alın ve topak kalmayacak formda çırpma teli ile karıştırın. Krema karışımını tabanın üstüne eşit olarak yayın.
- Üzerine yaban mersini serpin ve en son streusel (kırıntı hamur) yayın.
- Evvelden ısıtılmış 170°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 80 dakika pişirin.
- Pişmiş pastayı 60 dakika daha kapalı fırının içinde çekmeye bırakın (derecesi ve kapısı kapalı olacak).
- Daha sonra fırından çıkartın oda sıcaklığına gelince bir gece buzdolabında bekletin, o vakit tadı daha düzgün oluyor.
- Kalıbın kelepçesini açın ve cheesecakei dilimleyerek servis yapın.
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.