iltasyazilim
FD Üye
Yaban mersini, özellikle perhiz yaparken fazla asistan bir gıda olarak bilinir Fakat doğrusu her derde deva bir besindir
Yaban mersininin faydaları
* Göz yorgunluğu, miyopluk, katarakt, karasu Glokom (Göz tansiyonu) gibi hastalıklara avantaj sağlargece körlüğü, gece görüşünü artırıcı, kamaşma, retinayı güçlendirici, kılcal damar çatlamalarını önleyici ve tavuk karası (retinitis pigmentosa) hastalığının ilerlemesini yavaşlatı özelliğe sahiptir
* Şeker hastalığından kaynaklanan görme bozuklukları (Diyabetik retinopati),
* Kabızlık, bulantı, mide krampları, ülser önleyicidir
* Kan şekerini düşürür
* iltihaplanma, kolajenin (collagen) stabilize edilmesi Pıhtılaşmanın azaltılması, damar sertliği oluşumunun engeller
* Antioksidan etkisi olması nedeniyle, Varis, mayasıl (basur) ‘e aleyhinde iyileştiricidir
* Yabanmersini meyveleri, mesane taşları, karaciğer rahatsızlıkları, öksürük ve akciğer hastalıkları için bir çare olarak tavsiye edilmektedir
* Bu meyve, geçmiş zamanlarda, şifacılar tarafından, değişik bağırsak hastalıkları, tifo ve tifo, ağız, cilt ve üriner sistem enfeksiyonları, gut ve romatizma için kullanılmışlardır
* Kurutulmuş yabanmersini meyvelerinden yapılan dere, ishale, kanlı basura, şeker hastalığına karşı ve sakinleştirici bir tonik olarak, hem iskorbütü önlemek (C Vitamini eksikliği) , aşırı kanamayı önlemek ve ağız içi yara ve iltihaplar için gargara ve dezenfektan olarak kullanılmaktadır *
Yaban mersininin faydaları
* Göz yorgunluğu, miyopluk, katarakt, karasu Glokom (Göz tansiyonu) gibi hastalıklara avantaj sağlargece körlüğü, gece görüşünü artırıcı, kamaşma, retinayı güçlendirici, kılcal damar çatlamalarını önleyici ve tavuk karası (retinitis pigmentosa) hastalığının ilerlemesini yavaşlatı özelliğe sahiptir
* Şeker hastalığından kaynaklanan görme bozuklukları (Diyabetik retinopati),
* Kabızlık, bulantı, mide krampları, ülser önleyicidir
* Kan şekerini düşürür
* iltihaplanma, kolajenin (collagen) stabilize edilmesi Pıhtılaşmanın azaltılması, damar sertliği oluşumunun engeller
* Antioksidan etkisi olması nedeniyle, Varis, mayasıl (basur) ‘e aleyhinde iyileştiricidir
* Yabanmersini meyveleri, mesane taşları, karaciğer rahatsızlıkları, öksürük ve akciğer hastalıkları için bir çare olarak tavsiye edilmektedir
* Bu meyve, geçmiş zamanlarda, şifacılar tarafından, değişik bağırsak hastalıkları, tifo ve tifo, ağız, cilt ve üriner sistem enfeksiyonları, gut ve romatizma için kullanılmışlardır
* Kurutulmuş yabanmersini meyvelerinden yapılan dere, ishale, kanlı basura, şeker hastalığına karşı ve sakinleştirici bir tonik olarak, hem iskorbütü önlemek (C Vitamini eksikliği) , aşırı kanamayı önlemek ve ağız içi yara ve iltihaplar için gargara ve dezenfektan olarak kullanılmaktadır *