
Xılorik (Hılorik) Aşı Tarifi İçin Malzemeler
Köfteler İçin;
- 2 su bardağı iç köftelik bulgur
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Azıcık kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay bardağı yağ
- 1 litre su
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça (biber,domates karışık)
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı toz limon tuzu
- Bolca kuru reyhan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Damak tadınıza göre tuz
Xılorik (Hılorik) Aşı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç köftelik bulgur sıcak suyla 1 saat öncesinde ıslatılır.
- Daha sonra iç köftelik bulgur, un,tuz,kimyon,toz biber ve yumurta hepsi karıştırılarak yoğurulur ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Bu hamur küçük toplar haline getirilir. Una bulanır ki bir birine yapışmasın.
- Daha sonra tavuk göğüsleri bıçak kıyması olacak şeklinde küçük küçük doğranır.
- Yağ koyduğumuz tencereye alınır suyu çekilinceye kadara pişirilir.
- 2 soğan küçük küçük doğranır o da tencereye alınır iyice kavrulur.
- Daha sonra salça, reyhan pul biber de koyularak iyice kavrulur.
- 1 litre suyu ekledikten sonra limon tuzu ve tuzu da ekleyip 15 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
- Piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.