Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Wonton nedir, evde Wonton nasıl yapılır? Wonton püf noktaları

Wonton nedir, evde Wonton nasıl yapılır? Wonton püf noktaları
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
wonton_nedir_evde_wonton_nasil_yapilir_wonton_puf_noktalari_1614160373_3773.jpg

Bir elin avucunun içinde kare formunda bir sargı yayarak, ortasına az ölçüde dolgu yerleştirerek ve sargının kenarlarını parmaklarla sıkıştırarak yapılan wonton, tadına doyum olmayacak bir Çin yemeğidir. Meskende de yapabileceğiniz wonton nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir?

Wonton, Uzak Doğu ülkelerinin en sevilen çorbalarından biridir. İçerisindeki sebzeler ve baharatlar ile epey lezzetli olan bu çorba tıpkı vakitte çok da sağlıklı. Farklı lezzetleri deneyimlemeyi seviyorsanız, wonton çorbasını kesinlikle tatmalısınız. Wonton, Çin mutfağına has bir lezzettir. Çin mantısı, wonton yufkası isimleriyle de bilinir.
Ana materyalleri zerzevat, hamur, soya sosu ve susamdır. Wonton çorbası Uzak Doğu’daki ülkelerde sıklıkla yapılan bir yemektir. Sebzeli wonton çorba, sağlıklı ve düşük kalorili bir başlangıçtır. Bir kase wonton çorbası yalnızca 35 kaloridir. Meskende wonton çorbasını denemek isterseniz tanımımızı incelemelisiniz.



WONTON TANIMI:

GEREÇLER

1 adet kuru soğan
1 adet taze soğan
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı soya sosu
100 gram kıyma
1 çay kaşığı zencefil
Karabiber
Tuz

Hamuru için;

1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 ölçü un (karışım kulak göğsü kıvamında olacak)

Üzeri için;

1 adet taze soğan
1 çorba kaşığı susam yağı



YAPILIŞI

Genişçe bir kabın içerisine un, su ve tuzu ekleyerek hamuru hazırlayın.

Hamuru kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğurun. İstediğiniz kıvama geldiğinde üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Soğanları ince ince doğrayın.

Soğanları bir tencerenin içine koyun. Üzerine zencefil, soya sosu, kıyma, susam yağı, karabiber ve tuzu ek edin. Bu karışımı yaklaşık 15 dakika soteleyerek pişirin.

Hamuru oklava ile ince bir biçimde açıp 3×3 boyutunda kare biçiminde dilimleyin.

Kestiğiniz dilimin içine hazırladığınız iç harcını koyup hamuru üçgen formunda kapatın.

Bir tencerede su kaynatın. Hazırladığınız hamurları kaynayan suyun içerisinde haşlayın.

Çorbanız hazır! Bu çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine taze soğan ve susam yağı ek edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt