Wonton Çorbası (Çin Çorbası) Tanımı İçin Materyaller
Çorbamız için:
- Mantı
- 5 su bardağı et yahut tavuk suyu (eğer yoksa yerine bulyon kullanabilirsiniz)
- 1 dolu çay kaşığı zencefil yahut 2 dilim soyulmuş zencefil
- 2-3 adet karanfil
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 3 diş ezilmiş yahut rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı susam yağı (tercihen)
- Yeteri kadar tuz, karabiber ve pulbiber
- 2 çay kaşığı şeker (tercihen esmer şeker)
- Defne yaprağı (isteğe göre)
- Bir tutam susam
- Doğranmış taze soğan
Wonton Çorbası (Çin Çorbası) Tanımı Yapılışı
- Mantımız ve susam dışındaki tüm gereçleri tenceremize alıp kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra susam ve mantımızı atıyoruz.
- Mantımız piştikten sonra ocağın altını kapatıp 10dk dinlendiriyoruz.
İsteğe nazaran üzerine yeşil soğan doğrayıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.