Profösör
Super Mod
- Katılım
- Ocak 11, 2022
- Mesajlar
- 3,752
- Etkileşim
- 30
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Konum
- Rusya
- Web sitesi
- bilgilihocam.com
- F-D Coin
- 125
Bütün proteinler eşit değildir. Whey protein gibi bazı protein formları değer açısında değişiklik göstermektedir. Whey’in içerisinde hızlı bir şekilde emilebilen yüksek miktarda amino asit bulunur. Ayrıca protein dışında bazı diğer maddeler de bulundurur. Dünyanın en çok bilinen proteinlerinden birisi olan Whey güç arttırma, vücut geliştirme için kullanıldığı gibi kilo vermek isteyenler tarafında da tercih edilebilir. Whey protein peynir altı suyu olarak bilinen, peynir yapımında arta kalan sütün sıvı kısmından yapılmaktadır. Sütün içerisinde %80 oranında kazein ve %20 oranında Whey bulunmaktadır. Whey sütün sıvı kısmındadır ve peynir üretiminde sütün yağlı kısımları alınır. Yağlı kısımların alınmasından sonra Whey ayrılır. Yoğurt kabının içindeki sıvı madde de Whey’dir. Bu yan ürünün ticari değeri bilinmeden önce süt üreticileri bunu değerli besini atıyordu.
Peynir üretiminden ayrılan Whey’in içeceklere, yemeklere ve protein barlarına girmeden önce toz halini alabilmesi için birçok işlemden geçmesi gerekiyor. Ortaya çıkan ürünün tek başına iyi bir tadı bulunmadığı için günümüzde çikolatalı, vanilyalı ve çilek aromalı protein tozları oldukça popüler. Ancak kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken belli başlı şeyler bulunuyor. Çünkü bazı protein tozlarının içerisinde işlenmiş şeker olabiliyor. Vücut geliştirenlerin ve spor salonuna gidenlerin yanı sıra kilo vermek isteyenler ya da beslenmelerinde yeterince protein alamayan kişiler de bu protein tozlarını tercih ediyor. Bu nedenle de şeker içeriğinin mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor.
Proteinler insan vücudunun başlıca yapı taşıdır. Tendonlarda, organlarda, ciltte, hormonlarda, enzimlerde, sinir ileticilerinde ve çeşitli moleküllerde yer alırlar. Protein aynı zamanda kasların da yapı taşıdır. Proteinler, amino asit isimli daha küçük yapılı moleküllerin dizilimi ile oluşuyorlar. Bazı amino asitler vücut hücreleri tarafından üretilirken bazıları tüketilen besinlerden alınıyor. Yemek ile dışarıdan alınan amino asitlere “esansiyel amino asit” adı veriliyor. 9 adet olan esansiyel amino asitlerin tamamını bünyesinde barındıran proteinler en iyileri olarak bilinir ve Whey protein içerisinde bunların tamamı bulunuyor. Özellikle dallı zincirli amino asitler olan lösin ve sistein açısından oldukça zengin olan Whey büyüme dönemi açısından da önemli bir protein. Yapılan araştırmalara göre lösin en anabolik yani büyümeye yardımcı olan amino asit. Sistein ise hücrelerin antioksidanı olarak bilinen glutatyon seviyesini arttırmaya yardımcı oluyor. İçeriği nedeniyle Whey protein insanlarda büyümeyi tetikliyor. Yapılan araştırmalara göre anne sütünde %60 Whey bulunurken inek sütünde bu oran sadece %20.
Peynir üretiminden ayrılan Whey’in içeceklere, yemeklere ve protein barlarına girmeden önce toz halini alabilmesi için birçok işlemden geçmesi gerekiyor. Ortaya çıkan ürünün tek başına iyi bir tadı bulunmadığı için günümüzde çikolatalı, vanilyalı ve çilek aromalı protein tozları oldukça popüler. Ancak kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken belli başlı şeyler bulunuyor. Çünkü bazı protein tozlarının içerisinde işlenmiş şeker olabiliyor. Vücut geliştirenlerin ve spor salonuna gidenlerin yanı sıra kilo vermek isteyenler ya da beslenmelerinde yeterince protein alamayan kişiler de bu protein tozlarını tercih ediyor. Bu nedenle de şeker içeriğinin mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor.
Protein ve BCAA Alımına Yardımcı
Proteinler insan vücudunun başlıca yapı taşıdır. Tendonlarda, organlarda, ciltte, hormonlarda, enzimlerde, sinir ileticilerinde ve çeşitli moleküllerde yer alırlar. Protein aynı zamanda kasların da yapı taşıdır. Proteinler, amino asit isimli daha küçük yapılı moleküllerin dizilimi ile oluşuyorlar. Bazı amino asitler vücut hücreleri tarafından üretilirken bazıları tüketilen besinlerden alınıyor. Yemek ile dışarıdan alınan amino asitlere “esansiyel amino asit” adı veriliyor. 9 adet olan esansiyel amino asitlerin tamamını bünyesinde barındıran proteinler en iyileri olarak bilinir ve Whey protein içerisinde bunların tamamı bulunuyor. Özellikle dallı zincirli amino asitler olan lösin ve sistein açısından oldukça zengin olan Whey büyüme dönemi açısından da önemli bir protein. Yapılan araştırmalara göre lösin en anabolik yani büyümeye yardımcı olan amino asit. Sistein ise hücrelerin antioksidanı olarak bilinen glutatyon seviyesini arttırmaya yardımcı oluyor. İçeriği nedeniyle Whey protein insanlarda büyümeyi tetikliyor. Yapılan araştırmalara göre anne sütünde %60 Whey bulunurken inek sütünde bu oran sadece %20.