
Waffle Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
- 2 su bardağı un
Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Waffle hamuru yapmak için; öncelikle yumurta ve şekeri uygunca köpürünceye kadar çırpalım.
- Süt, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım.
- Waffle hamur hazır, pişirme sürecine geçebiliriz.
- Waffle makinesini ısıtıp 1 kepçe kadar hamuru makineye boşaltalım.
- Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Pişirme süreci kullandığınız waffle makinesine nazaran farklılık gösterebilir. Burada makinenizin kullanım kılavuzunu dikkate almanızı öneririm.
- Waffle hamuru pişerken meyvelerimizi dilimleyelim.
- Mevsimine nazaran hangi meyveyi kullanacağınızı kendiniz seçebilirsiniz. Ben en çok tercih edilen çilek muz ve kivi ile hazırlayacağım.
- Pişen waffle hamuru üzerine evvel çikolatamızı sürelim.
- Üzerine istediğimiz meyveleri dizelim.
- Akabinde fındık kırıkları ve fıstıkla süsleyelim. Waffle servise hazır. Şimdiden afiyet olsun
.