iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 5 paket Caramel waffles bisküvi
1 paket sıvı krema
1 çay bardağı süt
1 paket krem şanti(iki poşet)
100 gr labne peyniri
910 adet küçük küçük doğranmış çilek
Arzuya göre damla çikolata
Hazırlanışı
Herkese Merhabalar,
Sıcak yaz günlerinde sizleri serinletecek nefisss atıştırmalık bir dondurma tarifiyle sizlerleyim… Üstelik çokta pratik… Dilerseniz vakit kaybetmeden hemen başlayalım…
Öncelikle tüm malzemenin soğuk olması gerekiyor… Çırpma kabına krema, süt ve iki poşet kremşantiyi boşaltın ve kıvam alana kadar çırpın 100 gr labne peynirinide ilave edip çırpmaya devam edin Istege göre damla çikolata ve doğranmış çilekleri ilave edip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın Çok fazla karıştırmayın çilek kremanın rengini değiştirmesin Ardından bir adet waffle bisküvinin üzerine bol şekilde krema koyup ikinci bisküviyi üzerine kapatıp çok hafif bastırın Kenar kısımları bıçakla düzgün bir şekilde geçip düzeltin Tüm bisküviler ve krema bitene kadar işlemi tekrarlayıp, birbirine değmeyecek şekilde servis tabağına koyup derin dondurucuya kaldırın İyice donduktan sonra ister Afiyetle yiyin isterseniz saklama kabına koyup ağzını iyice kapattıktan sonra derin dondurucuda saklayın ve istediğiniz zaman tüketin…
***PÜF NOKTALARI***
Waffle bisküvi, içinde karemel barındırdığı için diğer bisküvi çeşitlerine göre daha sert bir bisküvidir Arzu edenler istedikleri bisküvi çeşidiyle yapabilir Özellikle tam tahıllı bisküviyle denemenizi tavsiye ederim Nefis oluyor
Doğradığınız çilekleri havlu kağıdın üzerine koyup suyunu çekmesini sağlayın ki dondurmanızın rengini değiştirmesin
Kremayı iki bisküvinin arasına koyup kenar kısımları bıçakla düzeltirken iki parmağınızın arasında tutmayın Elinizin uç kısmına koyup bıçakla Kenarlarını düzeltin Eğer iki parmağınızın arasına alıp düzeltmeye kalkarsanız, parmağınızın baskısıyla krema dışarı fırlar ve düzeltmekte zorlanırsınız
Size kolay yapabilmeniz için bir püf noktası daha vereyim… Bisküvilerin yarısının üzerine kremayı paylaştırın Ardından servis tabağının içine koyup derin dondurucuda yaklaşık 20 dakika bekletin Dondurucudan tekrar çıkarıp ikinci bisküvileri üzerine kapatıp hafif bastırın Böylece krema sertleşeceği için kenar kısımları kolaylıkla düzeltebilirsiniz
Arzu edenler çilek ve çikolata kullanmadan sade olarak da yapabilir Bu arada bisküvileri Bim marketlerin de rahatlıkla bulabilirsiniz Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
2 5 paket Caramel waffles bisküvi
1 paket sıvı krema
1 çay bardağı süt
1 paket krem şanti(iki poşet)
100 gr labne peyniri
910 adet küçük küçük doğranmış çilek
Arzuya göre damla çikolata
Hazırlanışı
Herkese Merhabalar,
Sıcak yaz günlerinde sizleri serinletecek nefisss atıştırmalık bir dondurma tarifiyle sizlerleyim… Üstelik çokta pratik… Dilerseniz vakit kaybetmeden hemen başlayalım…
Öncelikle tüm malzemenin soğuk olması gerekiyor… Çırpma kabına krema, süt ve iki poşet kremşantiyi boşaltın ve kıvam alana kadar çırpın 100 gr labne peynirinide ilave edip çırpmaya devam edin Istege göre damla çikolata ve doğranmış çilekleri ilave edip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın Çok fazla karıştırmayın çilek kremanın rengini değiştirmesin Ardından bir adet waffle bisküvinin üzerine bol şekilde krema koyup ikinci bisküviyi üzerine kapatıp çok hafif bastırın Kenar kısımları bıçakla düzgün bir şekilde geçip düzeltin Tüm bisküviler ve krema bitene kadar işlemi tekrarlayıp, birbirine değmeyecek şekilde servis tabağına koyup derin dondurucuya kaldırın İyice donduktan sonra ister Afiyetle yiyin isterseniz saklama kabına koyup ağzını iyice kapattıktan sonra derin dondurucuda saklayın ve istediğiniz zaman tüketin…
***PÜF NOKTALARI***
Waffle bisküvi, içinde karemel barındırdığı için diğer bisküvi çeşitlerine göre daha sert bir bisküvidir Arzu edenler istedikleri bisküvi çeşidiyle yapabilir Özellikle tam tahıllı bisküviyle denemenizi tavsiye ederim Nefis oluyor
Doğradığınız çilekleri havlu kağıdın üzerine koyup suyunu çekmesini sağlayın ki dondurmanızın rengini değiştirmesin
Kremayı iki bisküvinin arasına koyup kenar kısımları bıçakla düzeltirken iki parmağınızın arasında tutmayın Elinizin uç kısmına koyup bıçakla Kenarlarını düzeltin Eğer iki parmağınızın arasına alıp düzeltmeye kalkarsanız, parmağınızın baskısıyla krema dışarı fırlar ve düzeltmekte zorlanırsınız
Size kolay yapabilmeniz için bir püf noktası daha vereyim… Bisküvilerin yarısının üzerine kremayı paylaştırın Ardından servis tabağının içine koyup derin dondurucuda yaklaşık 20 dakika bekletin Dondurucudan tekrar çıkarıp ikinci bisküvileri üzerine kapatıp hafif bastırın Böylece krema sertleşeceği için kenar kısımları kolaylıkla düzeltebilirsiniz
Arzu edenler çilek ve çikolata kullanmadan sade olarak da yapabilir Bu arada bisküvileri Bim marketlerin de rahatlıkla bulabilirsiniz Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız