VUK tarafından “Demirbaşların ve “Emtiaların değerlemesini anlatınız? 1VUK tarafından “Demirbaşların ve “Emtiaların değerlemesini anlatınız? "Demirbaş Eşya "Madde 273 "Alat, edavat, mefruşat ve demirbaş eşya maliyet bedeli ile değerlenir Bunların maliyet bedeline giren giderler, satınalma bedelinden gayri komite ve nakliye giderleri gibi özel giderlerdir "Imal edilen alat, edevat, mefruşat ve demirbaşlarda üretim giderleri satınalma bedeli yerine geçer "Emtia "Madde No 274 "Emtia, maliyet bedeliyle değerlenir Emtianın maliyet bedeline nazaran değerlendirme günündeki satış bedelleri % 10 ve daha pozitif bir düşüklük gösterdiği hallerde mükellef, maliyet bedeli yerine 267 nci maddenin ikinci sırasındaki usul hariç elde etmek üzere, emsal bedeli ölçüsünü tatbik edebilir Bu hüküm 275 inci maddede yazılmış mamuller için de uygulanabilir(*) "Üretim Edilen Emtia "Madde 275 "Üretim edilen emtianın (Bütün ve sözde mamul mallar) maliyet bedeli aşağı yazılı unsurları ihtiva eder: "1 Mamulün vücuda getirilmesinde sarf olunan iptidai ve çiğ maddelerin bedeli; "2 Mamule isabet eden işçilik; "3 Genel üretim giderlerinden mamule düşen hisse; "4 Genel idare giderlerinden mamule düşen hisse; (Bu hissenin mamulün maliyetine katılması ihtiyaridir); "5 Ambalajlı olarak piyasaya talep edilmesi zorunlu olan mamullerde ambalaj malzemesinin bedeli "Mükellefler, üretim ettikleri emtianın maliyet bedellerini yukarı ancak unsurları ihtiva etmek şartıyla diledikleri usulde görev edebilirler
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.