Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

VUK göre “Demirbaşların” ve “Emtiaların” değerlemesini anlatınız?

VUK göre “Demirbaşların” ve “Emtiaların” değerlemesini anlatınız?
0
232

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
VUK tarafından “Demirbaşların ve “Emtiaların değerlemesini anlatınız? 1VUK tarafından “Demirbaşların ve “Emtiaların değerlemesini anlatınız? &quotDemirbaş Eşya &quotMadde 273 &quotAlat, edavat, mefruşat ve demirbaş eşya maliyet bedeli ile değerlenir Bunların maliyet bedeline giren giderler, satınalma bedelinden gayri komite ve nakliye giderleri gibi özel giderlerdir &quotImal edilen alat, edevat, mefruşat ve demirbaşlarda üretim giderleri satınalma bedeli yerine geçer &quotEmtia &quotMadde No 274 &quotEmtia, maliyet bedeliyle değerlenir Emtianın maliyet bedeline nazaran değerlendirme günündeki satış bedelleri % 10 ve daha pozitif bir düşüklük gösterdiği hallerde mükellef, maliyet bedeli yerine 267 nci maddenin ikinci sırasındaki usul hariç elde etmek üzere, emsal bedeli ölçüsünü tatbik edebilir Bu hüküm 275 inci maddede yazılmış mamuller için de uygulanabilir(*) &quotÜretim Edilen Emtia &quotMadde 275 &quotÜretim edilen emtianın (Bütün ve sözde mamul mallar) maliyet bedeli aşağı yazılı unsurları ihtiva eder: &quot1 Mamulün vücuda getirilmesinde sarf olunan iptidai ve çiğ maddelerin bedeli; &quot2 Mamule isabet eden işçilik; &quot3 Genel üretim giderlerinden mamule düşen hisse; &quot4 Genel idare giderlerinden mamule düşen hisse; (Bu hissenin mamulün maliyetine katılması ihtiyaridir); &quot5 Ambalajlı olarak piyasaya talep edilmesi zorunlu olan mamullerde ambalaj malzemesinin bedeli &quotMükellefler, üretim ettikleri emtianın maliyet bedellerini yukarı ancak unsurları ihtiva etmek şartıyla diledikleri usulde görev edebilirler  

858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt