Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vücudumuzdaki Zararlı Maddeler Hangi Yollarla Atılır

Vücudumuzdaki Zararlı Maddeler Hangi Yollarla Atılır
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Vücudumuzdaki Zararlı Maddeler Hangi Yollarla Nasıl Atılır

Vücudumuzdan Atıkları Boşaltım Sistemimiz Uzaklaştırır

Canlılar hayatsal faaliyetlerini yürütebilmek için dıştan besin alırlar Bu besinleri enerji verici, yapıcı onarıcı ve düzenleyici olarak kullanırlar Beslenme içeriklerinin hayatsal faaliyetlerde kullanılmasından daha sonra kalan su, madensel tuzlar, CO2, amonyak, üre ve ürik asit gibi zararlı maddelerin vücut dışına atılmasına boşaltım denirBoşaltım olayını gerçekleştiren sisteme de boşaltım sistemi adı verilirBoşaltım sistemi baştan sona sindirim sonucu hücrelerde oluşan artık maddeler, dıştan vücuda girmiş olan zararlı maddeler ve yararlı olmasına karşın hücrelere fazla gelen maddeler karoser dışına atılır

Vücudumuz için gerekli besin içerikleri, enerji üretimi için, yapımyenileme için ve düzenleyici olarak kullanılır Bu sırada vücudumuza zararlı olan ve vücudumuzdan uzaklaştırılması gereken bazı atık maddeler de oluşur Oluşan atık maddeler vücudumuzdan boşaltımda görevli inşa ve organlar kadar uzaklaştırılır

Boşaltım sisteminin karoser dengesinin sağlanmasında fazla kayda değer bir yeri vardır

Böbrekler, üreterler ve idrar kesesinden oluşan boşaltım sistemi, yapımfacia sırasında ortaya çıkan atık maddelerin atılımından sorumludur

Beden işlevlerinin sürekliliği için hücrelerden atık maddelerin atılması gerekir Katı ve sıvı atıklar, kan içinde erimiş olarak taşınırlar ve böbreğe ulaştırılarak süzülürler Bu atıklar üreterler aracılığıyla idrar kesesine geçerek, kesin aralıklarla idrar olarak depolanıp, değişik aralıklarla vücuttan atılırlar *

858,500Konular
982,380Mesajlar
32,974Kullanıcılar
Üst Alt