Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vucudumuzdaki ic organlar ve gorevleri kısaca

Vucudumuzdaki ic organlar ve gorevleri kısaca
0
84

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Vucudumuzdaki ic organlar ve gorevleri

imagesvucudumuzdakiicorganlarvegorevlerikisaca5aff3bca405cc
Kalp, kalp yaşamsal fonksiyonların temelini oluşturan organımızdır Kalbimiz goğus boşluğunun ic kısmında yer alır, etrafı zarla cevrili olan bir yapıya sahiptir İnsanın yaşamsal faaliyetlerini oluşturan eylemleri kalp ve damarlardan oluşan dolaşım sistemi gercekleştirir Kalp bu sistem icerisinde olmazsa olmazdır Vucuttaki canlılığı sağlayarak vucuda kan pompalar

Karaciğer, karaciğer vucudumuzda diyaframın hemen alt kısmında bulunan yumuşak bir dokuya sahip organımızdır Karaciğerimizin temel gorevi protein uretimi, depolanması ve kontrol edilmesidir Kanda bulunan şeker miktarını duzenler Kanın pıhtılaşması icin gerekli maddeleri uretir Vucudun ısısını ayarlar Hormonlar uzerinde etkili olur

Akciğer, goğus boşluğu icerisinde bulunur ve soluk alıp vermemizde etkilidir Ana gorevi atmosferdeki oksijeni kan dolaşımına aktarmaktır

Dalak, karın boşluğunun sol kısmında bulunur Eskimiş olan kan hucrelerini temizler

İnce bağırsak, kıvrımlı olan bir yuzey yapısı vardır Yetişkin bir insan da ortalama yedi metre uzunluğunda bulunur

Kalın bağırsak, inc bağırsak ile anus arasında bulunur Toplam uzunluğu bir bucuk metredir

Mide, karın bolgesinin sol tarafında bulunur On beş ile yirmi santim uzunluğundadır

Bobrek, omurgalılarda bulunan fasulye şeklinde boşaltım organıdır

Soluk borusu, vucutta solunan havanın gectiği boruya benzer bir organdır

Anus, sindirim kanalının bitiş kısmıdır Dışkılar buradan dışarı atılır

On iki parmak bağırsağı, midenin hemen otesin beş santim kadar uzayan ince bağırsağın bir kısmıdır

858,536Konular
981,824Mesajlar
32,333Kullanıcılar
elgriseldaaaSon üye
Üst Alt