Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vişneli Yaprak Sarma

Vişneli Yaprak Sarma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Vişneli Yaprak Sarma Malzemeleri


400 gr asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
½ su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı toz şeker
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı nane
½ tatlı kaşığı yeni bahar
½ tatlı kaşığı tarçın
400 gr vişne
2 su bardağı vişne suyu
Tuz

Asma yapraklarını salamura kullanıyorsanız, sadece sıcak suda bekletip tuzunu alın

Taze asma yaprağı kullanıyorsanız, suda yıkayıp haşlayın

Soğanı ince kıyın Pirinci nişastası çıkıncaya kadar yıkayıp süzün

Geniş bir tencere veya tavada zeytinyağını kızdırın

Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun, soğanı ilave ederek kavurmaya devam edin

Soğanlar yumuşayınca yıkanmış pirinci ekleyin, şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin

Ardından sırasıyla kuş üzümü, nar ekşisi, karabiber, tuz, tarçın, yenibahar, kuru nane ekleyip karıştırın Son olarak 1 su bardağı vişne suyu 1 su bardağı su ve şeker ilave edip kaymaya bırakın Pilavın suyu kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın

Asma yapraklarına uygun miktarda harç ve birer adet vişne koyup, kenarlarını ortaya katlayarak parmak kalınlığında sarın

Tencerenin dibine asma yapraklarından bir taban yapın

Üzerine yaptığınız sarmaları dizin Kalan vişneleri aralarına serpiştirin Üzerine sarmaların hizasına gelecek kadar su ve vişne suyu karışımı ekleyin, isterseniz 12 yemek kaşığı zeytinyağı da gezdirebilirsiniz

Üstüne porselen bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın

Çok kısık ateşte yaklaşık 3540 dakika pişirin

Kendi tenceresinde oda sıcaklığına gelmesini bekleyin

Ilık ya da soğuk servis edin
 
858,500Konular
982,368Mesajlar
32,972Kullanıcılar
estergon37Son üye
Üst Alt