iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Yaprak Sarma Malzemeleri
400 gr asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
½ su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı toz şeker
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı nane
½ tatlı kaşığı yeni bahar
½ tatlı kaşığı tarçın
400 gr vişne
2 su bardağı vişne suyu
Tuz
Asma yapraklarını salamura kullanıyorsanız, sadece sıcak suda bekletip tuzunu alın
Taze asma yaprağı kullanıyorsanız, suda yıkayıp haşlayın
Soğanı ince kıyın Pirinci nişastası çıkıncaya kadar yıkayıp süzün
Geniş bir tencere veya tavada zeytinyağını kızdırın
Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun, soğanı ilave ederek kavurmaya devam edin
Soğanlar yumuşayınca yıkanmış pirinci ekleyin, şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin
Ardından sırasıyla kuş üzümü, nar ekşisi, karabiber, tuz, tarçın, yenibahar, kuru nane ekleyip karıştırın Son olarak 1 su bardağı vişne suyu 1 su bardağı su ve şeker ilave edip kaymaya bırakın Pilavın suyu kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Asma yapraklarına uygun miktarda harç ve birer adet vişne koyup, kenarlarını ortaya katlayarak parmak kalınlığında sarın
Tencerenin dibine asma yapraklarından bir taban yapın
Üzerine yaptığınız sarmaları dizin Kalan vişneleri aralarına serpiştirin Üzerine sarmaların hizasına gelecek kadar su ve vişne suyu karışımı ekleyin, isterseniz 12 yemek kaşığı zeytinyağı da gezdirebilirsiniz
Üstüne porselen bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın
Çok kısık ateşte yaklaşık 3540 dakika pişirin
Kendi tenceresinde oda sıcaklığına gelmesini bekleyin
Ilık ya da soğuk servis edin
400 gr asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
½ su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı toz şeker
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı nane
½ tatlı kaşığı yeni bahar
½ tatlı kaşığı tarçın
400 gr vişne
2 su bardağı vişne suyu
Tuz
Asma yapraklarını salamura kullanıyorsanız, sadece sıcak suda bekletip tuzunu alın
Taze asma yaprağı kullanıyorsanız, suda yıkayıp haşlayın
Soğanı ince kıyın Pirinci nişastası çıkıncaya kadar yıkayıp süzün
Geniş bir tencere veya tavada zeytinyağını kızdırın
Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun, soğanı ilave ederek kavurmaya devam edin
Soğanlar yumuşayınca yıkanmış pirinci ekleyin, şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin
Ardından sırasıyla kuş üzümü, nar ekşisi, karabiber, tuz, tarçın, yenibahar, kuru nane ekleyip karıştırın Son olarak 1 su bardağı vişne suyu 1 su bardağı su ve şeker ilave edip kaymaya bırakın Pilavın suyu kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Asma yapraklarına uygun miktarda harç ve birer adet vişne koyup, kenarlarını ortaya katlayarak parmak kalınlığında sarın
Tencerenin dibine asma yapraklarından bir taban yapın
Üzerine yaptığınız sarmaları dizin Kalan vişneleri aralarına serpiştirin Üzerine sarmaların hizasına gelecek kadar su ve vişne suyu karışımı ekleyin, isterseniz 12 yemek kaşığı zeytinyağı da gezdirebilirsiniz
Üstüne porselen bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın
Çok kısık ateşte yaklaşık 3540 dakika pişirin
Kendi tenceresinde oda sıcaklığına gelmesini bekleyin
Ilık ya da soğuk servis edin