
Vişneli Tart Tanımı İçin Gereçler
Tart hamuru için;
- 125 gram tereyağ (margarinde olur)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2, 5-3 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
- 300 gram donmuş vişne
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Vişneli Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dk kadar dolapta dinlendiriyoruz.
- Vişneleri tencereye alıyoruz, nişasta ve şekeri ilave edip 5 dk kadar karıştırarak ağırlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Hamurumuzdan bir avuç kadar parçayı ayırıp kalıbımıza yerleştiriyoruz.
- Vişneli harcımızı koyup kalan hamurdan rulo biçiminde kesimler yapıp tartımızın üzerine yerleştiriyoruz.
- 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz, çıkınca üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
????????