
Vişneli Tart Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağına yakın un
- 2 su bardağı dondurulmuş vişne
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 tatlı kaşığı nişasta (Nişastayı açmak için biraz su)
- 1 çay kaşığı tereyağı
Vişneli Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alalım üzerine toz şekeri ekleyerek kaynatalım kaynadıktan sonra 3 tatlı kaşığı nişastanın üzerine biraz su ekleyerek nişastayı açalım.
- Vişnelerin üzerine ekleyelim yoğunlaşana kadar pişirelim yoğunlaştıktan sonra altını kapatalım ve 1 çay kaşığı tereyağını ekleyerek karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Hamuru için bir kapta un hariç başka gereçleri karıştırarak üzerine en son ununu ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim yağlamış olduğumuz tart kalıbına hamurun yarısını yayalım.
- Üzerine çatalla delikler açarak 170 derece fırında biraz pişirelim fırından çıkarıp üzerine hazırlamış olduğumuz vişne sosunu dökelim. Üzeri için ayırdığımız hamuru iki yağlı kağıt ortasında açarak üzerine delikler açalım.
- Hazırlamış olduğumuz tartın üzerine örtelim. Kenarda kalan hamurları keserek tekrar fırına verelim fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.