
Vişneli Tart Kek (Kaynatıp Vişne Suyu Yaptığımız Vişneler İle) Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü; 200 ml
Keki için;
- 3 adet oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-2, 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- Kaynatıp vişne suyu yaptığımız vişneler
- 1 paket hazır jöle
- 1 su bardağı su
Vişneli Tart Kek (Kaynatıp Vişne Suyu Yaptığımız Vişneler İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvıyağ ve sütü ekleyip bir süre daha çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip son kez homojen şekilde karıştıralım.
- Kek kalıbını margarinle yağlayalım ve kek hamurunu kalıba dökelim.
- Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri (ben kaynatıp vişne suyu yaptığım vişneleri değerlendirmek amacıyla kullandım sizde öyle yapabilirsiniz. Ya da elinizde vişne varsa direk kullanın).
- En son vişneleri de rast gele kekin üzerine serpiştirin miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan testi yaparak pişirelim.
- Vişne keki sulandıracağı için 160 dereceyle başlayıp ayarı yükseltebilirsiniz güzel pişmesi için.
- Kek pişince jöleyi yapalım ve keki ters çevirip ortasına dökelim (marketlerde satılan hazır meyve jölelerinden kullandım).
- Üzerine ben fındık tercih ettim siz istediğiniz gibi süsmeyebilirsiniz.Afiyet olsun.